POSTNA SPODBUDA: Ob postnih sredah, ob 18. uri lepo vabljeni v župnijsko cerkev k branju odlomkov iz Lukovega evangelija. V sredo bomo brali od 11. do 14. poglavja.

 

KRIŽEV POT: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo je v župnijski cerkvi molitev križevega pota. V nedeljo, 27. marca ob 15. uri je križev pot med kapelicami k sv. Roku. Križev pot namenjamo za mir v Ukrajini. Začnemo v župnijski cerkvi. V primeru slabega vremena je križev pot v župnijski cerkvi. Pridite in molimo.

 

SESTANEK: V sredo, 23. marca ob 19.30 uri vabim ključarje župnijske cerkve na sestanek, ki bo v prostorih župnišča.

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA: V petek, 25. marca obhajamo praznik Gospodovega oznanjenja. Sveti maši sta, ob 9. in 18. uri. Lepo vabljeni.

 

DUHOVNE VAJE: Od 25. do 27. marca so duhovne vaje za birmance (druga skupina) na Sladki Gori. Duhovne vaje se začnejo ob 18. uri in se zaključijo v nedeljo s sveto mašo ob 10.30 uri.

 

OBISK MISIJONARJA: Na 4. postno nedeljo, 27. marca nas bosta obiskala in pri sv. maši nagovorila misijonarja, ki bosta od 14. do 23. oktobra vodila sv. misijon. Pred in med sv. mašo bo tudi priložnost za sveto spoved. Pristopimo k sv. spovedi in se pripravimo na velikonočne praznike.

 

PROGRAM POTA: V nedeljo,27. marca vas bomo pri sv. mašah obiskali Andraž, Julija in Urška, ki se letos kot prostovoljci v sklopu programa POTA odpravljamo na misijona v Kazahstan (Andraž in Julija) in Argentino (Urška). POTA delujejo v okviru Katoliške mladine in vsako leto pripravljajo misijonske odprave na različne kraje po svetu. V Argentino se nas letos poleti odpravlja 8 prostovoljcev, tam pa bomo obiskovali revnejše vasi, pomagali domačinom, pripravljali srečanja…. V Kazahstan, kjer nas bo gostil slovenski minorit pater Miha Majetič, se odpravljamo ekipa dijakov Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru, tam pa bomo organizirali oratorij ter pomagali s priložnostnimi deli v župniji. Trenutno smo prostovoljci v pripravljalni fazi projekta, ko zbiramo sredstva, ki jih bomo nesli s sabo in bodo namenjena našim gostiteljem, pri zbiranju pa se obračamo tudi na vašo župnijo.

Svoj dar lahko nakažete tudi na:

Katoliška mladina
Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0400 1004 6914 233
SWIFT: KBMASI2X
Sklic: SI00 001200
Koda namena: CHAR
Namen: POTA Argentina 2022/ POTA Kazahstan 2022/ Podpora programu POTA.

Za vso vašo pomoč pri zbiranju in vsak dar vam bomo iskreno hvaležni. Najlepša hvala že v naprej! Andraž, Julija in Urška

 

ZAHVALA: V sredo, 16. marca smo v župnijskem vinogradu obrezali trto in povezali »šperone«. Hvala za organizacijo in vsem, ki ste pomagali. Hvala, da skrbite za župnijski vinograd, saj brez vina ni sv. maše. 

 

ROMANJE V MEĐUGORJE: Vabljeni na romanje v Međugorje od 27. do 30. aprila 2022. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni ali na tel. št. 031/658 455 (Marinka). Cena romanja je 135€.  Akontacija je 50€. Lepo vabljeni.

 

ROMANJE V ČRNO GORO: V to lepo deželo bomo skupaj z romarji iz župnije Sv. Pavel – Prebold poromali, če Bog dá od 14. do 18. septembra 2022. Cena romanja je 399. Možnost odplačevanja na obroke. Lepo vabljeni!

Prvi dan prispemo v Budvo. Drugi dan obiščemo Kotor, Lovčen in Cetinje. Četrti dan si ogledamo samostan Ostrog, Podgorico in Čemovsko polje.

  1. dan: sobota, 17. september: Budva – Skadarsko jezero – Bar – sv. Štefan – Budva. Po zajtrku in maši se odpeljemo do SKADARSKEGA JEZERA, kjer se ustavimo v VIRPAZARJU, ki ga domačini imenujejo tudi črnogorske Benetke. Po ogledu se vkrcamo na ladjo in med vožnjo opazujemo številne ptice, peščene plaže, samostane, vasice,… V nadaljevanju dneva se vrnemo na obalo in se odpravimo v mesto BAR. Sprehod do dvorca kralja Nikole, ki so ga zgradili leta 1885 na sami morski obali. Na poti nazaj v Budvo se na jadranski obali ustavimo še za ogled SVETEGA ŠTEFANA ….
  2. dan: nedelja, 18. September: Budva – Perast – Gospa od Škrpjela – Prebold/Šmarje pri Jelšah. Po zajtrku in maši se odpravimo na ogled slikovitega starodavnega mesteca PERAST, z izjemno strateško lego v zalivu Boke Kotorske. Pred Perastom ležita otočka sv. Jurija in GOSPE OD ŠKRPJELA. Po ogledih vrnitev na kopno in nadaljevanje poti proti domu. Vožnja preko Hrvaške v kraje odhoda, kamor prispemo v nočnih urah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV v mesecu marcu skrbijo verniki iz Predela in Senovice.