POSTNI ČAS

V sredo, 2. marca smo začeli letošnji postni čas. To je čas, ko smo še posebej povabljeni, da na področju vere odrinemo bolj na globoko. Zato smo vsi, res prav vsi povabljeni k odločitvi za redno molitev in obisk sv. maše, za molitev v družini, dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, branju Lukovega evangelija, obisku križevega pota, obisku bolnih in ostarelih, k daru za miloščino (za Cerkev, Župnijsko Karitas, za Ukrajino, …)

Sveti postni čas je lepa priložnost, da napredujemo v svoji osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, v ljubezni do bližnjega, v odpovedi slabim navadam,

 

POSTNA SPODBUDA

V pripravi na sveti misijon, ki ga bomo imeli od 14. do 23. oktobra ste ob postnih sredah, ob 18. uri lepo vabljeni v župnijsko cerkev, ko beremo odlomke iz Lukovega evangelija. V sredo, 16. marca bomo brali odlomek od 7. do 10. poglavja.

 

KRIŽEV POT

Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo je v župnijski cerkvi molitev križevega pota. Na 3. postno nedeljo, 20. marca pa začnemo tudi z molitvijo križevega pota med kapelicami k sv. Roku. Imeli bomo križev pot družin. Začne se ob 15. uri v župnijski cerkvi. Še posebej vabljene družine.

 

SVETOPISEMSKO SREČANJE

V sredo, 16. marca ob 19.30 uri lepo vabljeni na biblično srečanje, ki bo v prostoru  veroučne učilnice in preko ZOOM-a.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA

V soboto, 19. marca obhajamo praznik sv. Jožefa, Jezusovega rednika, glavarja svete družine in varuha vesoljne Cerkve. Sveti maši sta, ob 9.  in 18. uri. Lepo vabljeni.

 

PRVOOBHAJANSKI DAN

V soboto, 19. marca imamo prvoobhajanski dan, ki bo potekal od 9. do 12. ure. Prvoobhajanci se ob 9. uri dobijo v atriju pri novih veroučnih učilnicah. Ob 11.30 uri je v župnijski cerkvi sestanek s starši naših prvoobhajancev.

 

AKCIJA »OTROCI ZA OTROKE«

V adventu je potekala misijonska akcija »Otroci za otroke«. V tej adventni akciji so otroci v vseh treh župnijah skupaj zbrali 829,45€. Za to darežljivost iskrena Bog povrni.

 

ZBIRAMO ZA UKRAJINO

Tudi v sredo, 16. 03. 2022 med 16. in 18. uro zbiramo  v prostorih Župnijske Karitas Šmarje  artikle za pomoč Ukrajini. Lepo vabljeni k solidarnosti.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE

Vabljeni na romanje v Međugorje od 27. do 30. aprila 2022. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni ali na tel. št. 031/658 455 (Marinka). Cena romanja je 135€.

Akontacija je 50€. Lepo vabljeni.

ROMANJE V ČRNO GORO

Črna Gora je novoodkriti biser Sredozemlja. Bogata zgodovina dežele, ki so jo ukrojili Iliri, Grki, Rimljani, Bizantinci in Turki, se skupaj s prijetnim mediteranskim podnebjem in neokrnjeno naravo, staplja v edinstveno deželo, v kateri lahko še vedno doživimo drugačnost.

V to lepo deželo bomo skupaj z romarji iz župnije Sv. Pavel – Prebold poromali, če Bog dá od 14. do 18. septembra 2022. Cena romanja je 399. Možnost odplačevanja na obroke.

  1. dan: sreda, 14. september (Šmarje pri Jelšah/Prebold – Dubrovnik – Budva)

V mesto Dubrovnik stopimo skozi vrata obzidja, kjer stoji kip sv. Vlaha, zaščitnika Dubrovnika in se sprehodimo po glavni ulici Stradunu. … Po maši nadaljujemo pot s trajektom preko zaliva Boke Kotorske in mimo Tivata do BUDVE. Večerja in nočitev v hotelu.

  1. dan: četrtek, 15. september (Budva – Kotor – Lovčen – Cetinje – Budva)

Po zajtrku se podamo v zaliv Boke Kotorske do KOTORJA, ki se ponaša s slikovito lego na koncu zaliva. Maša. Sledi vožnja po eni najlepših panoramskih gorskih cest nad zalivom Boke Kotorske do Njegušev. Pot nadaljujemo v CETINJE. Ogledamo si dvorec kralja Nikole (zunanji ogled) in samostan »cetinski manastir« z bogato zbirko knjig in rokopisov. Vožnja nazaj v Budvo. Večerja in nočitev v hotelu.

  1. dan: petek, 16. September (Budva – samostan Ostrog – Podgorica – Ćemovsko polje – Budva)

Samostan OSTROG. Najpomembnejši pravoslavni samostan v Črni Gori, je tudi najbolj prepoznaven, saj se mogočno dviga nad pokrajino, vklesan v skalo na nadmorski višini 900m. Po ogledu se podamo do črnogorske prestolnice PODGORICE. Kratek ogled glavnih mestnih znamenitosti. Maša v katoliški cerkvi, nato obisk kompleksa 13. Jul – Plantaže na ĆEMOVSKEM POLJU. Ogled kleti in pokušina treh vrhunskih vin. Vožnja nazaj v hotel, večerja in nočitev.

Program za 4. in 5. dan pa v prihodnji številki.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice.