SINODA 2021-23 – Spoštovani/e župljani/ke! Vsakih 14 dni je v župnijskem glasilu posebna rubrika o sinodi. Prosimo vas, da si vzamete »minuto« časa in prispevate svoj delež pri tem sinodalnem dogajanju. To sinodalno rubriko – okvirček izpolnite, ga odrežete in ga oddate v posebej za to pripravljeno škatlo. Sodelujete lahko tudi preko spleta. Hvaležni smo vam za vaš prispevek.

 

POSTNI ČAS – V postnem času smo še posebej nagovorjeni k redni vsakdanji molitvi, obisku nedeljske sv. maše, k sveti spovedi, odpovedi določeni razvadi ali dobrini, dobrim delom,… Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo (ob 17.30) je v župnijski cerkvi pobožnost križevega pota. Na 3. postno nedeljo pa začnemo tudi z molitvijo križevega pota med kapelicami k sv. Roku.

 

POSTNA SPODBUDA – BRANJE LUKOVEGA EVANGELIJA

V letošnjem letu se v vseh naših treh župnijah z molitvijo pripravljamo na misijon, ki ga bomo imeli od 14. do 23. oktobra. Če želimo, da bo misijon obrodil svoje sadove, potem se moramo nanj pripraviti. V postnem času želimo, da bi kot župnija prebrali Lukov evangelij. Ob postnih sredah ob 18. uri v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete beremo odlomke iz Lukovega evangelija. V sredo, 9. marca bomo brali odlomek od 3. do 6. poglavja. S sabo imejte knjižico SVETI MISIJON – SKUPAJ NA POTI. Lepo vabljeni, da se pridružite branju Lukovega evangelija.

 

PRVA NEDELJA – Iskrena Bog povrni za vaš dar, ki ste ga danes pri »ofru« namenili za obnovo naše župnijske cerkve.

 

SESTANEK S STARŠI BIRMAMCEV – V ponedeljek, 7. marca ob 18. uri je v župnijski cerkvi sestanek s starši birmancev. Birmanci so bili obveščeni, da bomo imeli v dveh terminih (od 11. do 13. in od 25. do 27. marca) duhovne vaje v pripravi na birmo, ki bo 21. maja. Duhovne vaje bomo imeli na Sladki Gori.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

 

V ponedeljek, 7. marca ob 19. uri vabim člane ŽPS in ključarje na redno mesečno molitveno srečanje, ki bo v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

TEČAJ ALFA 

V petek, 11. marca ob 18. uri tečaj Alfa za veroučence 8. razreda, zato ta teden nimajo verouka.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE 

Vabljeni na romanje v Međugorje od 27. do 30. aprila 2022. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni ali na tel. št. 031/658 455 (Marinka). Cena romanja je 135€. Akontacija je 50€. Lepo vabljeni.

 

ROMANJE V ČRNO GORO 

V župniji Sv. Pavel – Prebold, kjer sem bil prej župnik je bilo v mesecu aprilu leta 2020 predvideno romanje v Črno Goro. Zaradi Covid-a je to romanje odpadlo. Z romarsko agencijo Aritours iz Maribora smo se dogovorili, da bi v tem letu izpeljali to romanje skupaj z župnijo Sv. Pavel – Prebold. Romanje bo, če Bog dá od 14. do 18. septembra 2022. Cena romanja je 399€. Možnost odplačevanja na obroke. Več bo zapisano v prihodnjih dveh številkah.

 

KARITAS  – OBVESTILA

V sredo, 09. 03. 2022 med 16. – 18. uro zbiramo  v prostorih Župnijske Karitas Šmarje  artikle za pomoč Ukrajini.

Zbiramo:

  1. suha ali trajna ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja (moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve-pašteta, ribe, narezek…),
  2. higienske pripomočke (pralni prašek, univerzalna čistilo, milo in šampon za osebno nego, pasta in ščetke),
  3. higienske robčke in plenice,
  4. vodo v plastenkah,
  5. oblačila za otroke, bombažne posteljnine, novo spodnje perilo in nogavice,
  6. odeje in spalne vreče

Finančna pomoč: Darujete lahko preko TRR: Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0214 0001 5556 761; Sklic: SI00 870; Namen: Pomoč Ukrajini

Prispevek v višini 5 EUR je mogoče posredovati s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919. Več informacij na https://www.karitas.si/slovenska-karitas-zacenja-z…/Ukrajina nas potrebuje tako materialno kot duhovno. Vabljeni k solidarnosti in molitvi za mir.

  1. 03. 2022 ob 19.00 povabljeni v prostore Karitas, kjer bomo imeli delavnico »Izdelovanja rož iz krep papirja«. Lepo povabljeni, da se nam pridružite in povabite še koga.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice.