MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek, 7. februarja ob 19. uri vabim člane ŽPS in ključarje na redno mesečno molitveno srečanje, ki bo v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

DELAVNICA MOLITVE IN ŽIVLJENJA

Ob petkih, po večerni sv. maši, ob 18.45 v veroučni učilnici pri župnišču poteka Delavnica molitve in življenja. Lepo vabljeni! Pridite, naučimo se moliti, da se bomo naučili živeti!  Delavnico vodita Sonja Topler in Lidija Slemenšek.

 

  1. SVETOVNI DAN BOLNIKOV

Za svetovni dan bolnikov, ki bo kot vsako leto 11. februarja, na god Lurške Matere Božje, je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom: Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi vaš Oče (Lk 6,36).Pri nas bo osrednja slovesnost, prilagojena trenutnim razmeram, kot vsako leto v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah, v petek, 11. februarja, ob 10. uri, ki jo bo vodil msgr. dr. Franc Šuštar, ljubljanski pomožni škof.Naj vsakoletni svetovni dan bolnikov, posebno letošnji, pomaga, da bomo v oddaljeni bližini blizu bolnim, njihovim svojcem in zaposlenim v zdravstvu. Naj pri tem pomaga tudi radijska Kateheza za bolnike na Radiu Ognjišče vsako tretjo soboto v mesecu, in tudi revija Prijatelj.

msgr. Miro Šlibar, koordinator MOPZ pri SŠK

 

SINODA 2021-23

Papež Frančišek je določil, da se 17. oktobra 2021 po vsem svetu začne sinoda o sinodalnosti. Beseda SINODA je prevod starogrškega izraza syn hodos in pomeni hoditi skupaj. Če želimo hoditi skupaj, potem se moramo slišati in se pogovarjati.

Sinoda je dar in naloga: s skupno hojo in skupnim premišljevanjem o opravljeni poti bo Cerkev lahko po lastni izkušnji spoznala, kateri procesi ji lahko pomagajo živeti občestvo, doseči sodelovanje in se odpreti poslanstvu.

V ta namen bo v župnijskem glasilu vsakih 14 dni posebna rubrika o sinodi. Zastavljeno vprašanje nam želi pomagati, da bi slišali vas, dragi verniki, dragi župljani. V prazen prostor – v okvirček napišete svoje mnenje, odrežete in naslednjo nedeljo ga oddate v posebej za to pripravljeno škatlo. Sodelujete lahko tudi preko spleta, zato lahko uporabite tudi QR kodo.

HODIMO SKUPAJ. Poslušajmo drug drugega in jasno se pogovarjajmo.

&
     Vaš odgovor:

 

 

 

 

 

 

 

https://1ka.arnes.si/a/3ec1670a

 

VPIS V KATOLIŠKE ŠOLE in na TEOLOŠKO FAKULTETO

V mesecu februarju bodo potekali informativni dnevi za vpis v srednje šole in na fakultete. V letošnjem letu bodo informativni dnevi spet potekali v okrnjeni obliki – na daljavo. Na področju srednjih šol delujejo gimnazija Želimlje, Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška (Maribor), Škofijska gimnazija Vipava in Škofijska klasična gimnazija (Ljubljana).Ob vsaki od omenjenih gimnazij deluje tudi dijaški dom, ki šolanje omogoča dijakom, ki bi se iz oddaljenejših krajev težje dnevno vozili k pouku.

Informativna dneva na daljavo bosta v petek, 11. februarja 2022, ob 9. in 15. uri in v soboto, 12. februarja 2022, ob 9. uri.

Teološka fakulteta vabi na informativni dan, ki bo poteka v petek, 11. februarja, ob 10.00 in 15.00 ter v soboto, 12. februarja, ob 10. uri.

 

OBNOVITVENA DELA V CERKVI

V mesecu januarju so v »zgornji cerkvi« potekala obnovitvena dela. V »zgornji cerkvi« je ob potresu na steni na dveh straneh nastala velika razpoka, ki jo je bilo potrebno sanirati. Obnovila se je tudi venčna obroba, ki je črne barve. Ko se bo omet ob sanaciji razpoke posušil pa bomo »zgornjo cerkev« na novo prepleskali.

V torek, 1. februarja se je tudi začela statična sanacija zidov – naredila se bo vez, ki bo povezala zidova.

Na zadnji dan meseca januarja sta prišli restavratorki, da nadaljujeta z obnovitvenimi deli pod zvonico.

 

ZAHVALA ZA VAŠ DAR

Danes, ko obhajamo prvo nedeljo v mesecu je darovanje okoli oltarja in je vaš dar še posebej namenjen za obnovo naše cerkve. Iskrena hvala za vsak vaš dar, ki ga namenjate za obnovo cerkve in potrebe župnije. Hvala jasličarjem, da ste pospravili jaslice.

 

PREDVIDENI DATUMI SLOVESNOSTI  SV. OBHAJILA IN BIRME

Slovesnost prvega sv. obhajila:

Sladka Gora –  nedelja, 15. maj ob 10.30 uri;

Kristan Vrh – nedelja, 22. maj ob 10. uri, in

Šmarje pri Jelšah – nedelja 29. maj ob 10.15 uri.

Slovesnost podelitve zakramenta sv. birme pa naj bi bila v župniji Šmarje pri Jelšah v soboto, 21. maja ob 10. uri. 

 

VEROUK

Tudi ta teden bomo imeli verouk na daljavo – po e-pošti. Hvala za razumevanje.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarja skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore  verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.