DELAVNICA MOLITVE IN ŽIVLJENJA

Ob petkih, po večerni sv. maši, ob 18.45 v veroučni učilnici pri župnišču poteka Delavnica molitve in življenja. Lepo vabljeni! Pridite, naučimo se moliti, da se bomo naučili živeti! Delavnico vodita Sonja Topler in Lidija Slemenšek.

 

SVEČNICA – PRAZNIK LUČI  – PRAZNIK JEZUSOVEGA DAROVANJA V TEMPLJU

V katoliški Cerkvi 2. februarja praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju. Ko je Marija štirideseti dan po rojstvu Odrešenika smela priti v tempelj, je tam srečala častitljivega starčka Simeona, ki je spoznal, da je dete v njenem naročju Mesija. Danes obhajamo svečnico predvsem kot praznik luči pred nastopom tako imenovanih svetnikov – pomladinov. Obhajamo jo v dneh, ko so dnevi že malenkost daljši in je že slutiti pomlad, ki prinaša več luči, po kateri so nekdaj hrepeneli vso dolgo zimo. Tako, kot je starček Simeon v templju v slovitem spevu spregovoril o “luči v razsvetljenje poganov”, je sveča v cerkvi na ta dan prispodoba Mesije, ki razsvetljuje človeštvo.

Sveča ima velik simbolni pomen; ponazarja prazničnost in razsvetljenje teme duha ter kristjana opominja, da mora biti otrok luči.

Na praznik Jezusovega darovanja v templju, v sredo, 2. februarja sta praznični sv. maši ob 9. in 18. uri. Pri obeh svetih mašah bo blagoslov sveč, ki jih boste lahko vzeli domov. Dar za svečo je 1€.

S tem praznikom zaključujemo božični čas in se poslavljamo od jaslic.

 

GOD SVETEGA BLAŽA

V hudih stiskah poznega srednjega veka, ko so razsajale razne kužne boleni, se je začelo širiti češčenje »štirinajstih zavetnikov v sili« – 14 svetnikov, ki so jih častili za posebne potrebe. Med nje spada tudi sv. Blaž, zavetnik zoper bolezni vratu in grla, ker je po legendi ozdravil materi sina edinca, ki je bil požrl ribjo kost. Zaradi te prigode in bližine svečnice Cerkev na njegov god podeljuje poseben »blagoslov sv. Blaža«.

V četrtek, 3. februarja obhajamo god sv. Blaža. Med sv. mašo je »blagoslov sv. Blaža«. Sv. maši sta ob 9. uri v p. c. sv. Roka in zvečer ob 18. uri v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni.

 

PRVI ČETRTEK

V četrtek pred prvim petkom ste še posebej vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovniške poklice in za stanovitnost duhovnikov.

Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK v MESECU

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Na začetku skupaj zmolimo  rožni venec za blagoslov sv. misijona, nato je osebna adoracija. Najsvetejše je izpostavljeno do 21. ure.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše župnijske cerkve. Iskreno se zahvaljujem za vsak vaš dar, ki ga namenite za obnovo cerkve ali potrebe župnije. Iskrena Bog povrni.

 

PREDVIDENI DATUMI SLOVESNOSTI  SV. OBHAJILA IN BIRME

Slovesnost prvega sv. obhajila:

Sladka Gora –  nedelja, 15. maj ob 10.30 uri;

Kristan Vrh – nedelja, 22. maj ob 10. uri, in

Šmarje pri Jelšah – nedelja 29. maj ob 10.15 uri.

Slovestnost podelitve zakramenta sv. birme pa naj bi bila v župniji Šmarje pri Jelšah v soboto, 21. maja ob 10. uri. 

 

VEROUK

Tudi ta teden bomo imeli verouk na daljavo – po e-pošti. Hvala za razumevanje.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarja skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore  verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.

Vernikom iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin se iskreno zahvaljujem, da ste skrbeli za lepoto in snažnost župnijske cerkve in veroučnih prostorov.