DELAVNICA MOLITVE IN ŽIVLJENJA

Prav prisrčno ste vabljeni, da se pridružite Delavnici molitve in življenja. Delavnico vodita Sonja Topler in Lidija Slemenšek. Delavnica ima 14 vsebinskih srečanj. Srečamo se enkrat tedensko po dve uri. Srečanja potekajo ob petkih in se začnejo ob 18.45 uri. Pridite, naučimo se moliti, da se bomo naučili živeti!

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA

V teh dnevih se zaključujejo božični blagoslovi domov. Božični blagoslov domov imam še:  nedelja, 16. 1. ob 12.00 – Sončna ul., Murnova ul., Vegova ul, Cvetlična ul, Gallusova ul., Ul. na livado

ponedeljek, 17. 1. ob 9.00 – Dragomilo, Dol, Borovje, Kamenik, Zg. Cerovec

V blokih je blagoslov po dogovoru. Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo naše župnijske cerkve. V letu 2022 se bo naredila fasada na cerkvi, zaključila obnova zvonice, restavriral glavni oltar, … Bog povrni za vaš dar.

 

VEROUK

Z veroukom bomo začeli po končanem božičnem blagoslovu domov in sicer v ponedeljek, 23. januarja. Zaradi slabih epidemičnih razmer bomo za vse razrede po vsej verjetnosti imeli  verouk na daljavo – po e-pošti oz. preko ZOOM-a.

 

Tečaj ALFA – 9. razred

V petek, 21. januarja zaradi zelo slabih epidemičnih razmer za veroučence 9. razreda odpade tečaj ALFA.

 

SESTANEK

V sredo, 19. januarja ob 17. uri vabim starše letošnjih birmancev na sestanek, ki ga bomo imeli v župnijski cerkvi. Dogovoriti se moramo o datumu birme.

 

VERSKI TISK V LETU 2022

Lepo vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: Družina do konca januarja 130€, kasneje 140,10€, izvod pa bo 2,70€.Ognjišče v župnišču 35€, po pošti pa 36,50€;

Misijonska obzorja 9€.

Prosim, da tisti, ki še niste obnovili naročnine na verski tisk, da to naredite, ker moramo konec meseca januarja poravnati tisk. Če kdo ne bo več naročnik, prosim sporočite, da ne bomo po nepotrebnem plačevali tiskovin.

 

GOD SV. ANTONA PUŠČAVNIKA – 17. januar

Sv. Anton Puščavnik se je rodil okoli leta 251 v Komi (v Srednjem Egiptu) v bogati družini. Ko so mu umrli starši, je v sebi začutil Božji klic. Močno so se ga dotaknile Jezusove besede bogatemu mladeniču: »Če hočeš biti popoln, pojdi, prodaj, kar imaš, in daj ubogim in imel boš zaklad v nebesih«. Sv. Anton je storil prav to. Ubogim je razdal podedovano premoženje, poskrbel je le za svojo mlajšo sestro, sam pa je odšel v puščavo, kjer je živel v pokori in molitvi.

Umrl je leta 356 v Gornjem Egiptu, star 105 let. Njegovo življenje je kmalu popisal njegov učenec sv. Atanazij Aleksandrijski in s tem spodbudil razcvet meništva.Je zavetnik kmetov, mesarjev in domačih živali (zlasti prašičev). Nanj se obračajo pri kožnih boleznih, zastrupitvah, kugi … Upodabljajo ga s prašičkom, z zvoncem in s palico v obliki črke T.

Na god sv. Antona, v ponedeljek, 17. januarja je pri sv. Roku ob 9. uri sv. maša z blagoslovom mesnini. Lepo vabljeni. 

 

GOD SV. SEBASTIJANA – 20. januar

O življenju sv. Sebastijana je malo zgodovinskih podatkov. Po zapisih sv. Ambroža se je rodil v Milanu, mučeništvo pa je dosegel v Rimu, okoli leta 250.

Sv. Sebastijana upodabljajo privezanega na drevo ali na steber s puščicami v telesu. Je priprošnjik zoper kužne in nenadne nalezljive bolezni, ki zadenejo človeka kakor izstreljene puščice.

Na god sv. Sebastijana, v četrtek, 20. januarja je ob 9. uri pri sv. Roku sv. maša. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin.