DELAVNICA MOLITVE IN ŽIVLJENJA

V Delavnicah molitve in življenja želimo vsaditi v srca ljudi živega Boga. Ob premišljevanju Božje besede in različnih molitvenih načinih ter življenju v duhu srečanj korak za korakom preraščamo notranjo tesnobo in nemir, strah in žalost  

Delavnice so odprte za vse: za vernike, za tiste, ki Boga še ne poznajo, za oddaljene od Cerkve … prisrčno vabljeni prav vsi odrasli. Delavnica ima 14 vsebinskih srečanj + uvodno srečanje + t. i. puščavo (zaključek). Srečali se bomo enkrat tedensko po dve uri. V petek, 7. januarja 2022, ob 18.45 bo v veroučni učilnici pri župnišču uvodno, informativno srečanje, kjer boste izvedeli še več o sami Delavnici in njeni vsebini.  Pridite, naučimo se moliti, da se bomo naučili živeti! 

Voditeljici: Sonja Topler in Lidija Slemenšek

GOD SV. JANEZ

V ponedeljek, 27. decembra obhajamo god sv. Janeza, apostola in evangelista. V zboru Jezusovih apostolov je bil najmlajši. Po Jezusovem vnebohodu je imel Janez v apostolskem zboru veliko veljavo – najbrž tudi zato, ker je bil varuh Jezusove matere Marije. Napisal je četrti evangelij . Na otoku Patmos je napisal Razodetje ali Apokalipso – preroško knjigo Nove zaveze, ki je tudi zadnja knjiga Svetega pisma, ki govori o Jezusovem drugem prihodu. V Efezu pa je napisal tudi tri pisma, v katerih poudarja Jezusovo glavno zapoved – ljubezen. Dočakal je visoko starost. Umrl je okoli leta 100. Na njegov god blagoslavljamo vino, ki mu pravimo šentjanževec in služi za razne izredne prilike. V župnijski cerkvi je ob 8. uri sv. maša z blagoslovom vina. Prav tako je ob 8. uri sv. maša z blagoslovom vina v p. c. sv. Lovrenca. Lepo vabljeni.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMA: V nedeljo, 26. decembra začnemo z božičnimi blagoslovi domov in družin.  Če slučajno kdo želi blagoslov doma drugi dan kot je določeno, naj to sporoči. V tem tednu bom obiskoval po naslednjem dnevnem redu:

Nedelja, 26. 12. ob 12.00 – Rimska cesta do Bališevih;

ob 12.00 – Zadrže od Esihovih po dolini: Trubarjeva ul., Ul. v Zadrže, Kartinova ul.

ponedeljek, 27. 12. ob 8.00 maša pri sv. Lovrencu – Vrh, Močle do Dečmanovih

torek, 28. 12. ob 8.45 – Stranje in ob 9.00 – Štajngreb, Močle II.

sreda, 29. 12 ob 8.45 – Sv. Miklavž, Sotensko, Orehek, Zastranje

četrtek, 30. 12. ob 8.45 –  Vrbovec, Predel, Senovica

petek, 31. 12 ob 8.45 – Dvor in ob 10.00 – Brezje, Ješovec, Sp. Cerovec

nedelja, 2. 1. ob 12.00 –  Urleb, Vinski vrh

V blokih je blagoslov po dogovoru. Vaš dar ob božičnih blagoslovih je namenjen za obnovo naše župnijske cerkve. V letu 2022 se bo naredila fasada na cerkvi, zaključila obnova zvonice, restavriral glavni oltar, … Bog povrni za vaš dar.

Ob blagoslovu vašega doma boste v dar  prejeli knjižico SVETI MISIJON – SKUPAJ NA POTI in pa zgibanko o molitvi rožnega venca. Naj vam bo to v spodbudo, da stopimo na pot priprave na sv. misijon.

 

VEROUK:Zaradi božičnih blagoslovov ne bo verouka do 23. januarja. Veroučenci pa so v tem času vabljeni redno ob nedeljah k sv. maši. Povabljeni so, da svoj dar, ki so ga zbrali v adventnem času za lačne otroke prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

SILVESTROVO: V petek je zadnji dan v letu. Sv. maša je zjutraj ob 8. uri. Lepo vabljeni, da se z daritvijo sv. maše Bogu in Mariji zahvalimo za vse dobro, kar smo v tem letu dobrega prejeli.

 

NOVO LETO: V soboto, 1. januarja začenjamo novo koledarsko leto. Ta dan je praznik Marije, Božje Matere. Sv. maši sta ob 9. in 10.15 uri. Pridite, da se priporočimo Bogu za božje varstvo in blagoslov. Pregovor pravi: »Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo.« Začnimo novo Gospodovo leto 2022 s sveto mašo in ne samo s »flašo«.

 

ZAHVALA: V času božične devetdnevnice smo prepevali »Kralja, ki prihaja pridite molimo.« Zahvaljujem se ga. Andreji Bračko, da nas je v času neposredne priprave na božič vseh devet dni spremljala na orglah. Zahvaljujem se g. Tomažu Stiplošku in ekipi za postavitev jaslic v naši župnijski cerkvi in ob njej. Ob pogledu na jaslice lahko občudujemo delo človeških rok in podoživimo skrivnost božične noči. Iskrena hvala.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu in tudi prva v koledarskem letu 2022, zato je darovanje okoli oltarja. Vaš dar je namenjen za obnovo župnijske cerkve. Iskrena Bog povrni za vsak vaš dar, ki ga namenjate za obnovo cerkve in potrebe župnije.

 

PRATIKA, MARIJANSKI KOLEDAR in LISTNI KOLEDAR Na razpolago sta Družinska pratika (6,50eur), Marijanski koledar (2,50 eur) in listni koledar (0,70€)

 

VERSKI TISK V LETU 2021

Lepo vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: Družina do konca januarja 130€, kasneje 140,10€, izvod pa bo 2,70€.Ognjišče v župnišču 35€, po pošti pa 36,50€; Misijonska obzorja 9€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV V mesecu januarju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin. Vernikom iz Globokega in Zadrž, ki ste v mesecu decembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve se lepo zahvaljujemo.

 

OB ZAČETKU NOVEGA GOSPODOVEGA LETA 2022 VAM ŽELIMO, DA BO TO PRIHAJAJOČE LETO BLAGOSLOVLJENO, OBDANO Z ZDRAVJEM IN Z VSEM DOBRIM, KAR JE POTREBNO ZA LEPO ŽIVLJENJE.         vaši duhovniki