TEDEN ZAPOROV

Pred nami je teden zaporov (od 14. do 20. novembra), ki se po vsem svetu vsako leto obhaja v okviru katoliške Cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike.

Naslov letošnjega tedna zaporov je »Pomislite na VRANE: ne sejejo in ne žanjejo. Nimajo ne shrambe ne žitnice in vendar jih Bog hrani. Koliko več kakor ptice ste vredni vi! (Lk 12,24)«.

Upanje nam pomaga prepotovati potovanje iz temin bolečine, trpljenja, strahu ali bridkosti do kraja, kamor lahko posije svetloba. Bog skrbi za nas. Ne glede na to, kako zmedeno ali težko življenje postane, Bog ni nikoli oddaljen in hrepeni, da bi ga spustili k sebi.

Skupaj stopajmo skozi ta teden molitve in rastimo v našem skupnem razumevanju vrednosti, ki jo Bog polaga v vsakem izmed njegovih otrok, da bi se tako kot vrane vzpenjali, končno svobodni, polni zaupanja v njegovo preskrbo in ljubezen do nas. Molimo za družbeno povezanost in obnovljene odnose ter odprtost za velikodušno ljubezen Boga, ki hrepeni po bližini z vsako posamezno osebo, ki jo ceni in pozna po imenu.

Robert Friškovec, zaporniški vikar

 

TEČAJ ALFA ZA BIRMANCE/KE

V petek, 19. novembra ob 18. uri je za birmance in birmanke tečaj ALFA, zaradi tega 9. razred v tem tednu nima verouka.

 

NEDELJA KRISTUSA, KRALJA VESOLJSTVA

Prihodnja nedelja je zadnja nedelja v tem bogoslužnem in cerkvenem letu. Potem pa že začenjamo novo cerkveno leto in adventni čas.

 

PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR: V župnijski pisarni oz. v zakristiji sta na razpolago Pratika (6,50eur) in Marijanski koledar (2,50 eur).

 

VABILO NA KONCERT

Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert iz sklopa »Glasba na hribu«.
Na čembalu
se bo z glasbenim izborom predstavila naša župljanka in vsestranska glasbenica Petra Bračko. Koncert bo danes, v nedeljo, 14. novembra, ob 17. uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje.

Za vstop na koncert je potrebno izpolnjevati pogoj PCT in nositi zaščitno masko. Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.