»6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«,  je dobrodelni projekt v spomin žrtvam genocidov ter današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v naši družbi. Ladjice bomo zbirali vse do 9. maja 2022.

Iz zbranih ladjic bo skupina študentov arhitekture ustvarila umetniško inštalacijo, ki bo na voljo za ogled. Ob končani inštalaciji bomo ladjice poslali v reciklažo. Zbrani denar pa bo namenjen društvu UP-ornik za plačilo najnujnejših položnic ter nakup trgovinskih darilnih kartic za vse uporabnike Up-ornika.

Vse kar potrebujete je odpadni papir, nekaj časa ter kanček spretnosti.

Iz odpadnega papirja (barva ter velikost nista pomembna) izdelajte poljubno število ladjic, jih preštejte, zapišite število ter nam jih dostavite/pošljite …

Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor Trg Borisa Kidriča 3,

2000 Maribor

 Več na: Društvo UP-ornik Zagrebška 22, 2000 Maribor

 https://www.youtube.com/watch?v=VcBl7Jrz3do   (prikaz izdelave papirnate ladjice )…. https://www.up-ornik.si/

 

ADVENTNI KOLEDAR: V tem tednu so otroci pri uri verouka dobili adventni koledar, ki jih bo vodil skozi ves advent do svetega večera. V okviru akcije »Otroci za otroke«, ki je del svetovne otroške akcije »Children helping children«, Misijonsko središče Slovenije že vrsto let izdaja Adventni koledar.

Povabljeni ste, da se pridružite mnogim otrok, ki bodo skozi adventni čas zbirali darove za svoje vrstnike v misijonskih deželah. Zbrane darove v misijonskem hranilniku, ki ga najdete na sredini Adventnega koledarja položite k jaslicam v cerkvi.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA: Z današnjo nedeljo, 28. november začenjamo letošnji adventni čas in pripravo na božične praznike. V tem času ste še posebej vabljeni k sveti spovedi. Pripravimo svoja srca na Jezusov prihod.

 

NEDELJA KARITAS: Na 1. adventno nedeljo, 28. novembra v Cerkvi na Slovenskem obhajamo tudi nedeljo Karitas. Župnijska Karitas je pripravila adventne venčke. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas in prispevali svoj dar, saj boste tako tudi pomagali ljudem v stiski.

 

PRVI ČETRTEK: V četrtek pred prvim petkom ste še posebej vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice. Ob 17.30 molitev rožnega venca pred Najsvetejšim in nato ob 18. uri sv. maša.

 

PRVI PETEK v MESECU: Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan je obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA: Po večerni sv. maši lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim. Na začetku skupaj zmolimo  rožni venec s prošnjo za konec epidemije koronavirusa COVID-19, za edinost in mir v narodu, nato je osebna adoracija. Najsvetejše je izpostavljeno do 21. ure.

 

PRVA NEDELJA : Prihodnja nedelja, 5. december, je prva nedelja v mesecu, zato je tudi darovanje okoli oltarja – »ofer« za obnovo naše župnijske cerkve. Iskreno se vam zahvaljujem za vsak vaš dar, ki ga namenite za obnovo cerkve ali potrebe župnije. Iskrena Bog povrni.

 

GOD SVETE BARBARE

V soboto, 4. decembra je god sv. Barbare. Tej svetnici – mučenki, ki je umrla okoli leta 306 je posvečena tudi naša podružnična cerkev, zato je v nedeljo, 5. decembra ob 11.30 uri sv. maša v p. c. sv. Barbare. Lepo vabljeni.

 

  1. MIKLAVŽ
  2. decembra obhajamo god sv. Miklavža. Na predvečer svojega goda Miklavž pride tudi med nas. Ob svojem obisku še posebej razveseli otroke, saj jim prinese darilo. Zaradi zaostrenih epidemičnih razmer Miklavž tokrat ne bo prišel v župnijsko cerkev. Prepričan pa sem, da se bo ustavil v vaših domovih. Sv. Miklavž – prosi za nas.

 

GOD SV. AMBROŽA – ZAVETNIK ČEBELARJEV; V torek, 7. decembra je na cerkvenem koledarju zapisano: Ambrož, škof in cerkveni učitelj.  Za svojega zavetnika so si ga izbrali voskarji in čebelarji in v pratiki je ob njegovi podobi naslikan čebelji panj. V nedeljo, 5. decembra ob 9. uri so k sveti maši še posebej vabljeni čebelarji, da se priporočijo svojemu nebeškemu zavetniku.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V četrtek, 18. novembra so iz kamnoseštva Mužina pripeljali in namestili daritveni oltar in ambon. Ta investicija nas bo stala cca. 42.000€ in še ni poravnana. Še naprej se na vas obračam s prošnjo za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko prinesete v župnišče ali pa darujete na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Iskrena Bog povrni za vsak vaš dar.

 

PRATIKA, MARIJANSKI KOLEDAR in LISTNI KOLEDAR : Na razpolago sta Družinska pratika (6,50eur), Marijanski koledar (2,50 eur) in listni koledar (0,70€)

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Globokega in Zadrž. Iskrena hvala vsem tistim iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.