OTROŠKI in ODRASLI CERKVENI PEVSKI ZBOR VABITA,

da se jim pridružite in s svojimi glasovi bogatite nedeljska in praznična bogoslužja.  

Pevske vaje otroškega pevskega zbora so vsako nedeljo ob 9. uri. Pri maši sodelujejo dvakrat na mesec ob 10.15 uri.

Odrasli cerkveni pevski zbor pa ima vaje ob nedeljah po drugi sv. maši ob 10. uri in sodelujejo pri sv. maši ob 9. uri . Lepo vabljeni!

 

OBHAJANJE ZAHVALNIH NEDELJ Z DAROM HRANE

Ob zahvalnih nedeljah ste vabljeni k sodelovanju: »MOJ DAR ZAHVALNE NEDELJE«. V času maš ob zahvalnih nedeljah lahko darujemo hrano za ljudi v stiski (osnovna živila: moka, sladkor, olje, krompir, testenine, mleko, riž, vložena zelenjava). Darove prinesete v cerkev in jih položite k oltarju. Lahko pa jih tudi prinesete na Karitas in sicer ob sredah med 17. in 18. uro.

Župnijska Karitas bo vse te darove pripravila in jih razdelila potrebnim za ozimnico. Hvala za Vaš dar. Vsako živilo še kako prav pride. Lepo povabljeni k sodelovanju pri pomoči  sočloveku.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU:

V nedeljo, 31. oktobra ob 11.30 uri bomo obhajali zahvalno nedeljo pri p. c. sv. Tomaža. Lepo vabljeni.

 

MISIJONSKA NEDELJA 2021

Danes  obhajamo že 95. svetovni misijonski dan. Geslo letošnje Misijonske nedelje je vzeto iz Apostolskih del in se glasi: »Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala« (Apd 4,20). Te besede sta izgovorila apostola Peter in Janez, ko sta se morala zagovarjati pred vélikim zborom (prim. Apd 4,1-22). In to samo zato, ker sta v templju oznanjala, da je odrešitev samo v Jezusu Kristusu (prim. Apd 3,11-26).V kolikor pozorneje prebiramo ta svetopisemski odlomek, sprevidimo, da se tekom dveh tisočletij, v bistvu ni prav nič spremenilo. Dandanes misijonarji še vedno pogumno oznanjajo evangelij Jezusa Kristusa, mnogi, premnogi, pa jim nasprotujejo in jih želijo utišati.V imenu naših misijonarjev in misijonark, ki delujejo po vsem svetu se vam zahvaljujem za vaš dar, ki ste ga namenili ob današnji misijonski nedelji za misijone.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE

Pred nami je praznik Vseh svetih in Vernih duš dan. Na praznik Vseh svetih je v cerkvi ob 15. uri molitev za rajne po namenu spominov. Molitvene spomine za svoje drage rajne lahko napišete na poseben listič, ki je v cerkvi na stranskem oltarju sv. Mihaela ali na mizici pri stranskem oltarju sv. Križa. Dar, ki ga boste namenili ob tej priložnosti je namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

DAR SVEČE

Ob prazniku Vseh svetih in spominu na rajne na grobovih naših dragih rajnih gorijo sveče, ki govorijo o tem, da smo se ob tem prazniku spomnili na naše drage rajne. Vabim vas, da ob tem prazniku na grobovih naših rajnih tudi zagori svečka z logo Karitas ali Eko leska svečka. S tem, ko namenite svoj dar za svečo z logo Karitas ali Eko leska svečka pomagate, da lahko zasveti luč upanja tudi ljudem v stiski. Priporočeni dar za svečo z logo Karitas ali Eko leseno svečko je 2€.

 

PREDAVANJE

Svetovalci SOS telefona »KLIC UPANJA«, ki deluje na zaupnem telefonu v duševni stiski vabijo, danes v nedejo, 24. oktobra ob 16. uri v gasilski dom Dolga Gora na predavanje na temo »OSAMLJENOST IN SAMOMORILNOST NA SLOVENSKEM«. Bliža se dan spomina na mrtve, zima, božični in novoletni prazniki, ko so lahko osamljeni in razočarani še bolj ranljivi, zato vas vljudno vabimo, da ob upoštevanju PCT pogojev, prisluhnete, kako njihove stiske zaznati, jim prisluhniti in pomagati.

Predavala bo Cvijeta Pahljina, dr. psihiatrije, ustanoviteljica slovenskega SOS telefona in častna predsednica društva. Lepo vabljeni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega, Male Pristave.