MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

V mesecu oktobru vas še posebej vabim, da se z rožnim vencem v roki pogosto približamo  rožnovenski Materi Božji. Tako bomo v oktobru še bolj povezani z njo, ki je bila z Jezusom vsak trenutek njegovega zemeljskega življenja.

 

OTROŠKI in ODRASLI CERKVENI PEVSKI ZBOR VABITA, da se jim pridružite in s svojimi glasovi bogati nedeljska in praznična bogoslužja.  

Dragi starši! Cerkveno petje je edinstven način, da otroke prek glasbe približamo nedeljskemu bogoslužju. Prisrčno vabim vse otroke, da ob nedeljah pri sv. maši ob 10.15 uri s svojim petjem obogatite bogoslužje. Otroški zbor vodi Nataša Dolenc. Pevske vaje otroškega pevskega zbora so vsako nedeljo ob 9. uri. Začnemo že prihodnjo nedeljo, 17. oktobra ob 9. uri.  

Prav tako vabimo tudi, da se nove pevke in pevci pridružite odraslemu cerkvenemu pevskemu zboru. Odrasli s svojim petjem bogatite nedeljsko bogoslužje ob 9. uri. Odrasli pevski zbor ima vaje ob nedeljah po sv. maši. Odrasli zbor vodi Petra Bračko. Za več informacije pokličite 041/820 432.  

Stari slovenski pregovor pravi: ”Kdor lepo poje, dvakrat moli!”, torej je zbor tudi priložnost za neposreden stik z Bogom in ima posebno mesto pri bogoslužju. Prisrčno vabljeni.

 

OBHAJANJE ZAHVALNIH NEDELJ Z DAROM HRANE

V nedeljo, 17. oktobra bomo začeli obhajati zahvalne nedelje pri podružničnih cerkvah. To je lepa priložnost, da z obhajanjem zahvalnih nedelj izkažemo svojo hvaležnost Bogu za vse prejete darove in milosti, za uspeh in blagoslov pri delu, v šoli, na fakulteti, za zdravje v družini in pri živini. Vedno pa ne gre vse tako, kot si človek želi. Mnogi trpijo zaradi bolezni, zaradi neuspeha in tudi zaradi epidemije Covida-19. Mnogi trpijo tudi zaradi tega, ker so osamljeni. Nekateri pa trpijo zaradi tega, ker jim primanjkuje osnovnih dobrin za dostojno življenje.

Na našo župnijsko Karitas se obračajo ljudje, ki potrebujejo pomoč tudi v hrani. Karitas jim skuša pomagati po svojih najboljših močeh in jim razdeli toliko hrane, kolikor je ima.

Ob zahvalnih nedeljah ste vabljeni k sodelovanju: »MOJ DAR ZAHVALNE NEDELJE«.

V času maš ob zahvalnih nedeljah lahko darujemo hrano za ljudi v stiski (osnovna živila: moka, sladkor, olje, krompir, testenine, mleko, riž, vložena zelenjava).

Darove prinesete v cerkev in jih položite k oltarju. Lahko pa jih tudi prinesete na Karitas in sicer ob sredah med 17. in 18. uro.

Župnijska Karitas bo vse te darove pripravila in jih razdelila potrebnim za ozimnico. Hvala za Vaš dar. Vsako živilo še kako prav pride. Lepo povabljeni k sodelovanju pri pomoči sočloveku.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU: V nedeljo, 17. oktobra ob 11.30 uri bomo obhajali zahvalno nedeljo pri p. c. sv. Miklavža. Lepo vabljeni.

 

SINODA 2021 – 2023

Papež Frančišek je za obdobje 2021 – 2023 sklical sinodo, ki se bo začela na ravni krajevnih Cerkva, nadaljevala prihodnje leto na celinski ravni, leta 2023 pa bo 16 redno zasedanje škofovske sinode v Rimu. Naslov sinode se glasi: Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo (misijon). Tema sinode je sinodalnost sama. Sinodalni proces, v katerega vstopamo, usmerja temeljno vprašanje: Kako se danes na različnih ravneh (od krajevne do vesoljne) uresničuje »skupna hoja«, ki Cerkvi omogoča, da oznanja evangelij? H katerim korakom nas vabi Sveti Duh, da bi rastli kot sinodalna Cerkev? Cilj sinode ni izdelati poročila, temveč sprožiti proces boljšega poslušanja v naših občestvih, kar naj privede do prenove Cerkve v konkretnem življenju.

Škofovska sinoda na škofijski ravni se po vsem svetu začenja v nedeljo, 17. 10. 2021. V celjski škofiji jo slovesno začenjamo v stolnici ob 15. uri s sveto mašo, ki jo vodi škof Maksimiljan. Prav je, da se tudi iz naše župnije udeležimo slovesnega začetka škofovske sinode na škofijski ravni.

V pričakovanju pričetka sinode na škofijski ravni pa stolna župnija pripravlja slavljenje za mlade s Stična bendom, ki bo v soboto, 16. 10. 2021 ob 20. uri v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju. Na oba dogodka lepo vabljeni!

 

MOLITEV ZA SINODO

Pred Teboj smo, Sveti Duh, ko smo zbrani v Tvojem imenu.

Samo ti nas vodi, bodi doma v naših srcih;

pokaži nam pot, po kateri naj gremo, in kako naj hodimo po njej.

Šibki smo in grešni; ne dopusti, da bi širili nered.

Ne dopusti, da bi nas nevednost vodila po napačni poti

ali da bi pristranskost vplivala na naša dejanja.

Daj, da v Tebi najdemo svojo edinost,

da bomo lahko skupaj hodili večnemu življenju naproti

in se ne bomo oddaljili od poti resnice in od pravičnosti.

Vse to Te prosimo, ki deluješ na vsakem kraju in v vsakem času,

v občestvu z Očetom in Sinom na vekov veke. Amen.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega, Male Pristave.