MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA:

V mesecu oktobru vas še posebej vabim, da se z rožnim vencem v roki pogosto približamo  rožnovenski Materi Božji. Tako bomo v oktobru še bolj povezani z njo, ki je bila z Jezusom vsak trenutek njegovega zemeljskega življenja.

 

SESTANEK S STARŠI PRVOOBHAJANCEV

V sredo, 6. oktobra ob 18. uri lepo vabim starše prvoobhajancev – veroučencev 3. razreda  na sestanek, ki bo v župnijski cerkvi. 

 

PROPEDEVTIČNI LETNIK V LETU 2021/22:

Že tretjo leto zapored v naši župniji od meseca oktobra do junija bivajo fantje, ki v sebi čutijo duhovniški poklic in razmišljajo o tem, da bi postali duhovniki. Od nedelje, 3. oktobra naprej bo v župnišču življenje še bolj živo, saj se bo nam trem pridružilo pet fantov, ki bodo v tem letu še bolj spoznavali in prepoznavali svojo poklicanost za duhovniški poklic.

Iz vseh treh župnij jim želim dobrodošlico in lepo počutje med nami. Vsi pa smo povabljeni, da te mlade fante podpremo z molitvijo pri njihovem prepoznavanju duhovne poklica.

 

SKAVTI VABIJO: Bodi vedno pripravljen polepšati dan starejšemu, odstraniti vejo s ceste, v naravi občudovati Stvarnika, si žvižgati, a se ne požvižgati, skuhati kosilo presenečenja, se družiti s svojimi vrstniki.

Bodi vedno pripravljen se prijaviti k skavtom. Skavti Šentjur 1 vabijo na prvo srečanje, ki bo v soboto, 9. 10. 2021 ob 17. uri na dvorišču pred Cerkvijo v Šentjurju. Skavtska srečanja so namenjena za otroke in mlade, ki so stari od 8. do 20. let.  Prijavite se na: sentjur1@skavti.si ali 031/436 116.

                

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV:

V ponedeljek, 4. oktobra ob 19. uri vabim člane ŽPS in ključarje na redno mesečno molitveno srečanje, ki bo v prostorih veroučne učilnice pri župnišču.

 

SVETOPISEMSKA SREČANJA

V sredo, 6. oktobra ob 19.30 uri lepo vabim vse, ki bi želeli globlje spoznati Boga, na svetopisemsko srečanje. Skupaj bomo prebirali Matejev evangelij in skušali odstirati obličje Boga. Srečanje bi imeli v veroučni učilnici pri župnišču v živo pod pogoji PCT, enkrat mesečno. Obenem bomo imeli tudi računalniško povezavo preko Zoom-a za vse, ki težko pridejo v živo. Kdor bi želel spremljati na ta način, naj pošlje “pozdrav” na:

janez.kozinc@gmail.com

 

SREČANJE DUHOVNIKOV DEKANIJE KOZJE – ROGATEC – ŠMARJE PRI JELŠAH:

V sredo, 6. oktobra bomo v naši župniji imeli duhovniki dekanije Kozje – Rogatec – Šmarje pri Jelšah srečanje oz. rekolekcijo. Nova dekanija obsega 31 župnij in od tega je 12 župnij v soupravi. Na ozemlju te nove dekanije deluje 25 duhovnikov.

Skupno srečanje bomo začeli s sveto mašo ob 9.30 uri. Vabljeni, da se nam pridružite pri sv. maši.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnovitvena dela pri župnijski cerkvi lepo napredujejo. Naredila se je fasada pročelja cerkve. V teh dnevih se bo položil kamen pri vhodu v cerkev, nato se bodo dokončala vrata in postavil daritveni oltar in ambon. Pod zvonico pa potekajo restavratorska dela.

Tudi v prihodnje se priporočam in prosim za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko prinesete v župnišče ali pa darujete na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Bog vam povrni za vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega, Male Pristave.