MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober je, prav tako kot maj, posvečen naši nebeški materi Mariji: v maju njej na čast nabiramo šmarnice – duhovne šopke, imenovane po dišečem spomladanskem cvetju, v oktobru pa ji pletemo vence iz »najlepših jesenskih rož« – častimo jo z molitvijo rožnega venca. Ta pobožnost, ki je postala vsakdanja duhovna hrana mnogih ljudi, je zrasla iz otroške vere preprostih src pred približno sedemsto leti. Povsod so se je z ljubeznijo oprijeli verniki vseh slojev in vse je obogatila, saj je to čudovita šola življenja s Kristusom pod Marijinim vodstvom. V mesecu oktobru vas še posebej vabim, da se z rožnim vencem v roki pogosto približamo  rožnovenski Materi Božji. Tako bomo v oktobru še bolj povezani z njo, ki je bila z Jezusom vsak trenutek njegovega zemeljskega življenja.

 

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM

V četrtek lepo vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA: Po večerni sv. maši lepo vabljeni k osebni molitvi pred Najsvetejšim. Sv. Rešnje Telo bo izpostavljeno do 21. ure.

 

PRVA NEDELJA: Nedelja, 3. oktober je prva v mesecu, zato je namenska nabirka – »ofer« za obnovo naše župnijske cerkve. Iskrena Bog povrni za vsak vaš dar, ki ga namenite za obnovo cerkve.

 

PRESTAVITEV URE VEČERNE SV. MAŠE

Od četrtka, 30. septembra naprej so večerne svete maše ob 18. uri. 

 

SESTANEK S STARŠI BIRMANCEV

V sredo, 29. septembra ob 18. uri prisrčno vabim starše birmancev, to je veroučencev 9. razreda  na sestanek – srečanje, ki bo v župnijski cerkvi. 

 

MLADINSKA SREČANJA: Ob sobotah zvečer, po večerni sveti maši so mladinska srečanja. S 30. septembrom se ura večerne sv. maše prestavi na 18. uro, zato bodo mladinska srečanja ob 19. uri. Prisrčno vabim mlade, da se pridružite srečanjem mladinske skupine. Srečanja so v veroučni učilnici pod Muzejem baroka ali pa v prostorih župnišča.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega, Male Pristave.

Vernikom iz Gaja in Korpul, ki ste v mesecu septembru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo