SLOMŠKOVA NEDELJA

V Sloveniji obhajamo god bl. Antona Martina Slomška 24. septembra, Slomškovo nedeljo pa na nedeljo, ki je po datumu najbližje godovnemu dnevu. S tem dogodkom tudi na zunaj in slovesneje obeležimo Slomškov god. To je priložnost za poživljanje njegovega svetniškega lika, njegovo delo ter krepitev njegovega pomena za sodobni čas. Pred beatifikacijo oz. razglasitvijo za blaženega je bil 24. September kot dan Slomškove smrti (1862) dan spodbude in molitve za beatifikacijo, odslej pa za kanonizacijo oz. razglasitev za svetnika.

Slomškovo nedeljo letos praznujemo v nedeljo, 26. septembra 2021. Osrednja slovesnost bo pri Sv. Jožefu v Celju. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša, ki jo bo ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres. 

V soboto, 25. septembra pa se na Ponikvi obhaja Slomškov dan – srečanje učiteljev, vzgojiteljev, katehetov in staršev od 9.30 do 15. ure. Ob 12.30 uri je sv. maša. Somaševanje bo vodil celjski škof msgr. dr. Maksimiljan Matjaž.

 

MOLITEV ZA KANONIZACIJO BLAŽENEGA ŠKOFA ANTONA MARTINA SLOMŠKA

Nebeški Oče!
Blaženi škof Anton Martin Slomšek
je luč na poti našega krščanskega življenja.
Naj nas spremlja njegov zgled
in podpira njegova priprošnja,
da bomo v edinosti s teboj
in med seboj napredovali v veri,
upanju in ljubezni in bodo uslišane
naše prošnje za njegovo kanonizacijo.
To prosimo, po Kristusu, našem Gospodu.
Amen.

Blaženi Anton Martin Slomšek.
Prosi za nas!

 

POGOJI ZA UDELEŽBO PRI SVETI MAŠI

Spoštovani verniki! Za udeležbo pri sv. maši moramo na podlagi veljavnih predpisov odslej izpolnjevati pogoj PCT (prebolelost, cepljenje, testiranje).
Prosimo tudi, da v cerkvi nosite zaščitno masko in si ob vstopu in izstopu razkužite roke.Mladi do 15 leta za obisk sv. maše ne potrebujejo izpolnjevati pogoja PCT. Hvala za razumevanje.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

 Na god bl. A. M. Slomška, v petek, 24. 9. 2021 ob 17.30 uri vabim ministrante, da se preštejemo in se spet pripravimo za predano in redno služenje v ministrantskih vrstah. Zberemo se pred cerkvijo. Vabljeni zdajšnji in novi ministranti. Še posebej pa bomo veseli, da se število ministrantov poveča in se ministrantski skupini pridružijo tudi novi člani. 

 

OBNOVA CERKVE

Pod zvonico se je postavil gradbeni oder, saj se v tem tednu začnejo obnovitveno – restavratorska dela. Do nadaljnjega bo Najsvetejše pri stranskem oltarju Sv. Križa. Vrata pri zvonici so zaprta.
Iskreno se zahvaljujem za vsak vaš dar, ki ga namenite za obnovo cerkve.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.