ODLOK O PREUREDITVI DEKANIJ V ŠKOFIJI CELJE

Po posvetovanju s sodelavci, v duhu vizije razvoja škofije ter v pripravi volitev Duhovniškega sveta in imenovanja novih dekanov s 1. septembrom 2021 ukinjam razdelitev škofije na naddekanate in preurejam dekanije v Škofiji Celje.

Dosedanji Dakanija Celje in Dekanija Nova Cerkev se združita v Dekanijo Celje – Nova Cerkev.

Dosedanji Dekanija Gornji Grad in Dekanija Šaleška dolina se združita v Dekanijo Gornji Grad – Šaleška dolina.

Dosedanje Dekanija Kozje, Dekanija Rogatec in Dekanija Šmarje pri Jelšah se združijo v Dekanijo Kozje – Rogatec – Šmarje pri Jelšah.

Dosedanji Dekanija Laško in Dekanija Videm ob Savi se združita v Dekanijo Laško – Videm ob Savi.

Dosedanji Dekanija Žalec in Dekanija Braslovče se združita v Dekanijo Žalec – Braslovče.

škof Maksimiljan

V Celju, na god svetega Janeza Marije Vianneya, 4. avgusta 2021.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

V nedeljo, 19. septembra ob 15. uri obhajamo slovesnost zakonskih jubilejev. K tej zahvalni sveti maši vabim vse zakonce, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke.

Prav je, da se Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja in se priporočimo Bogu za njegov blagoslov. Zakonce jubilante lepo in prisrčno vabim na to slavje.

Lepo prosim, da svojo prisotnost potrdite najkasneje do četrtka, 16. septembra.

 

VEROUČNO LETO

V tednu, ki je pred nami začnemo z veroukom v veroučnih učilnicah. Vsi tisti, ki morda še niste vpisali otroka k verouku ali pa poskrbeli za učbenike, delovne zvezke, … lahko to storite v času verouka.

 

STIČNA MLADIH 2021

V soboto, 18. septembra v cistercijanskem samostanu v Stični poteka 40. Stična mladih. Letošnje geslo je: »Utrdi moje korake«. Pogoj za vstop je PCT (prebolel, cepljen, testiran). Cena vstopnice v predprodaji 10€, na dan Stične pa 12€. Več informacij dobite na spletni strani Stične mladih.

 

TEDEN MLADIH

Od 12. do 18. septembra bomo v Sloveniji prvič praznovali TEDEN MLADIH. V tem tednu smo še posebej povabljeni k molitvi za mlade.

 

MOLITEV ŽUPNIJE ZA MLADE

Z nami bodi, o Gospod, ko se spominjamo vseh mladih,

ki sredi hrupa sveta iščejo pravo smer življenja.

Poznaš jih, saj si jih ustvaril in jih ljubeznivo spremljaš.

Bodi Ti sam njihova moč, da bodo odgovorili na klic,

s katerim kličeš vsakega od njih k polnemu življenju.

Našim občestvom podari milost, da postanejo kraj,

kjer bodo mladi našli dom.

Vodi nas, da bomo njihovo navdušenje,

mladost in vero sprejeli kot tvoj dar. Amen.

Zdrava Marija …

 

ROMANJE V MEĐUGORJE!: V kolikor bo to dovoljeno bo od 24. – 26. 9. 2021. Seveda pod pogoji PCT. Cena je 115€. Zaradi lažje organizacije se prijavite pri Marinki Kralj na št. 031 658 455, oz. e naslov: tetika@gmail.com

 

DOM SV. JOŽEF: Člani kulturno – umetniške skupine z Jožefovega hriba vabijo na 4. uprizoritev več kot 300 let starega dela »Veliki oder sveta« avtorja Pedra Calderona de la Barce, ki bo v petek, 17. septembra 2021 ob 20. uri v atriju Doma sv. Jožef. Vstop je prost.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.