ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

V Sporočilih slovenskih škofij na str. 184-185 je Tadej Linasi zapisal: »V soboto, 11. septembra je škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice ter svetost in stanovitnost že poklicanih. Z geslom »Pridi, išči in se odloči« se obračamo na vsa župnijska občestva in na vse molivce za duhovne poklice ter mlade, ki so pred osebno življenjsko odločitvijo. Povabljeni vsi, da skupaj in posamezno prihajamo pred Gospoda v iskreni molitvi in odprti za Svetega Duha iščemo pot, ki nam jo On kaže kot skupnosti krajevne Cerkve in vsakemu posamezniku. Pomembno pa je, da se, ko spoznamo, kaj je prav, za to tudi odločimo. Letošnji škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo potekal v Župniji Šmarje pri Jelšah, v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja, v soboto, 11. Septembra 2021. Ob 9. uri bo molitvena ura in nato sveta maša, ki jo bo ob somaševanju navzočih duhovnikov daroval generalni vikar Rok Metličar. V času molitvene ure bo tudi program za ministrante, ki so lepo vabljeni. V Župniji Šmarje pri Jelšah že dve leti deluje propedevtični letnik za fante iz vse Slovenije, ki v sebi čutijo duhovniški poklic in bi želeli vstopiti v Bogoslovje. Prav je, da se na tem kraju kot škofija povežemo v molitvi za nove duhovne poklice.«

Dragi verniki. Prav je, da se pridružimo tej molitvi za nove duhovniške poklice. Pridite in molimo.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek, 6. septembra ob 19.30 uri vabim člane ŽPS in ključarje na redno mesečno molitveno srečanje, ki bo v prostorih župnišča.

 

MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN

V sredo je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Sveti maši bosta ob 9. in ob 19. uri. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

STIČNA MLADIH 2021

V soboto, 18. septembra bo v cistercijanskem samostanu v Stični potekala 40. Stična mladih. Letošnje geslo je: »Utrdi moje korake«. Pogoj za vstop je PCT (prebolel, cepljen, testiran). Cena vstopnice v predprodaji 10€, na dan Stične pa 12€.

Stična mladih bo potekala od 10.00 do 22.00. Več informacij dobite na spletni strani Stične mladih.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

V nedeljo, 19. septembra ob 15. uri obhajamo slovesnost zakonskih jubilejev. K tej zahvalni sveti maši vabim vse zakonce, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke.

Prav je, da se Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Že sedaj vse zakonce jubilante lepo in prisrčno vabim na to slavje.

Lepo prosim, da svojo prisotnost potrdite najkasneje do četrtka, 16. septembra.

 

VEROUČNO LETO

Spoštovani starši, stari starši in vzgojitelji!

Papež Frančišek ob različnih priložnostih citira afriški pregovor, ki pravi, da je za vzgojo otroka potrebna cela vas. In to je tudi res. Mlajši nas starejše gledajo in nas opazujejo in s tem jih – če hočemo ali ne – vzgajamo. Starejši vzgajamo mlajše z svojimi besedami, z dejanji, s svojim zgledom.

Šolsko leto se je začelo. V tem tednu začenjamo tudi z veroučnim letom. Kakor za prejšnje šolsko in veroučno leto tako tudi za letošnje velja, da ne vemo natančno, kaj vse nas natančno čaka. Upamo, da bodo šole in veroučne učilnice ostale odprte, da bo verouk potekal, tako kot je običajno – v veroučni učilnici, da bomo lahko skupaj navzoči pri sv. mašah.

Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tem tednu od 6. do 10. septembra, vsak dan dopoldan med 9. in 11. uro ter popoldan med 17. in 18. uro. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni.

V tem času bo možno dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. S potekom verouka so povezani tudi določeni stroški, ki jih župnija sama ne zmore pokriti.

Prispevek za verouk je enak prejšnjim letom: 15 € na otroka, plus stroški za veroučne knjige.

Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Denar ne sme in ne more biti razlog, da zaradi tega otrok ne bi hodil k verouku. Prosimo za razumevanje in pomoč. Veroučenci tretjega razreda bodo imeli verouk v spodnji učilnici pri cerkvi. Z rednim veroukom bomo pričeli v ponedeljek 13. septembra.

Naj pastoralno leto spremlja Božji blagoslov, da bo prepoznavno po naših sadovih in ne le po naših besedah.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.