ZAHVALA: Ob sklepu počitnic, od 23. do 27. avgusta je potekal drugi termin oratorija – počitniške dejavnosti za otroke. Iskreno se zahvaljujem animatorjem, ki so v tem tednu še posebej namenili svoj prosti čas za izvedbo oratorija. Brez njih ne bi bilo oratorija.

Hvala tudi vsem kuharicam za dobra kosila in gostilni Krpan.

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu. Lepo vabljeni pol ure pred sv. mašo k molitvi za duhovniške poklice.

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri, ter k sveti spovedi. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

PRVA SOBOTA

Sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši vabljeni k adoraciji – molitvi pred Najsvetejšim. Sv. Rešnje Telo bo izpostavljeno do 22. ure.

PRVA NEDELJA

Prihodnje nedelja je prva v mesecu in je namenska nabirka za obnovo naše župnijske cerkve.  Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Spoštovani starši, dragi veroučenci!

Pred nami je novo šolsko in veroučno leto 2021-2022. Kakor za prejšnje šolsko in veroučno leto tako tudi za letošnje velja, da ne vemo natančno, kaj vse nas pravzaprav natančno čaka. Upamo, da bodo šole in veroučne učilnice ostale odprte, da bo verouk potekal, tako kot je običajno – v veroučni učilnici, da bomo lahko skupaj navzoči pri sv. mašah.

V nedeljo, 5. septembra začenjamo novo veroučno leto. Takrat bo tudi oznanjen urnik verouka. Od ponedeljka, 6. do petka, 10. septembra med 9. in 11. uro ter med 17. in 18. uro je vpis otrok v prvi razred. V tistem tednu poskrbite za učbenike …

Kdor ne bi mogel poravnati prispevka za verouk se naj oglasi pri župniku. Finančna stiska ne sme biti ovira, da otrok ne bi obiskoval verouka.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in bodo letos stopili v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku. Več bo zapisano v prihodnji številki župnijskega glasila.

Naj pastoralno leto spremlja Božji blagoslov, da bo prepoznavno po naših sadovih in ne le po naših besedah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul. Vernikom iz Belega in Stranja se za mesec avgust iskreno zahvaljujemo