PRAZNOVANJE GODA SV. ROKA (15. in 16. 8.)

Jutri, v ponedeljek obhajamo god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že danes, v nedeljo 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod. Slovesno sv. mašo bo daroval konjiški arhidiakon Jože Vogrin. Po maši bodo litanije sv. Roka in blagoslov z Najsvetejšim.

Zvečer pa bo v cerkvi sv. Roka med 21. in 23. uro molitveni večer, ki ga pripravljajo mladi. Pridite in molimo, saj je sv. Rok eden izmed glavnih priprošnjikov zoper kužne bolezni.

Jutri so v cerkvi sv. Roka svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil Rok Metličar, generalni vikar celjske škofije.

Svete maše bo možno spremljati tudi zunaj cerkve, saj bo poskrbljeno za klopi in ozvočenje. Ceste ne bomo zapirali, bodo pa redarji poskrbeli da bo moč urejeno parkirati.

Prihodnjo nedeljo, 22. avgusta pa bo pri sv. Roku ob 10.30 uri blagoslov pšenice. Lepo vabljeni.

 

SREČANJE VSEH ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV: Jutri, na god sv. Roka pa ste po osrednji romarski sv. maši ob 12.30 uri župnijski sodelavci lepo vabljeni pod »pojato« ob veroučnih učilnicah na družabno srečanje.

 

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU (22.8): Prihodnjo nedeljo bo sveta maša ob 10.30 pri sv. Roku z blagoslovom pšenice. Zato prihodnjo nedeljo v župnijski cerkvi ob 10.15 ne bo svete maše.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE (od 23. do 27.8.)

Od ponedeljka, 23. avgusta do petka, 27. avgusta imamo drugi termin počitniške dejavnosti za otroke – ORATORIJ. Prijave so še možne.

 

NABIRKE ZA OBNOVO ŽUPNIJSKE CERKVE

Nabirke ob romarskih shodih so namenjene za obnovo naše župnijske cerkve. Zahvaljujem se vam za vaš dar, ki ga velikodušno namenjate za obnovo cerkve. V mesecu septembru se bo pričela tudi obnova fresk pod zvonico. Se pa še naprej priporočamo in naprošamo, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Svoj dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala vam.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu avgustu skrbijo za cerkev in kapelo v veroučni učilnici verniki iz Stranja in Belega.