LEPA NEDELJA PRI SV. BARBARI (1.8): Danes, 1. avgusta bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Barbari. Ob 10.30 uri bo Telovska procesija in nato sveta maša. Lepo povabljeni. V župnijski cerkvi to nedeljo ne bo svete maše ob 10.15 uri.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE (od 23. do 27.8.): Otroci povabljeni na drugi termin počitniškega oratorija, ki bo od ponedeljka 23. do petka 27. avgusta.

 

PRAZNIK JEZUSOVE SPREMENITVE NA GORI (6.8)

V petek je praznik Jezusove spremenitve na gori. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. V tem mesecu še ne bo obiska bolnikov na domu.

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV 6.8): V petek, 6.8. vabljeni člani ŽPS in ključarji po večerni sveti maši na srečanje z novim župnikom v veroučne prostore.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU (8.8):

V nedeljo, 8. avgusta bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Lovrencu. Ob 10.30 uri bo Telovska procesija in nato sveta maša. Lepo povabljeni. V župnijski cerkvi to nedeljo ne bo svete maše ob 10.15 uri.

 

PRAZNIK SV. LOVRENCA (10.8.)

V torek je praznik sv. Lovrenca. Sveta maša pri sv. Lovrencu bo ob 9. uri.

 

ROMARSKA SHODA NA SLADI GORI (12. in 13.8)

V četrtek 12.8, ob 20. uri, vabljeni na romarski shod na Sladko Goro, kjer bo romarska sveta maša in po njej romarski vrtec okoli cerkve. Drugi marijanski romarski shod, z blagoslovom zelišč in sveč, bo v petek 13.8., ob 10. uri.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM (14.8)

V soboto 14.8., ob 19. uri, vabljeni na romarski shod na Tinsko.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE (15.8)

V nedeljo, 15.8. je  zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Za našo župnijo je to še prav poseben praznik, saj je naša župnijska cerkev posvečena Marijinemu vnebovzetju. Zato res povabljeni k prazničnemu bogoslužju, ob 7., 9., in slovesni sveti maši ob 10.15. Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji.

 

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA (15. in 16.8.)

V ponedeljek 16.8. je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v nedeljo 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod, slovesno mašo bo daroval konjiški arhidiakon Jože Vogrin. Po maši bodo litanije sv. Roka in blagoslov z Najsvetejšim.

Na sam praznik v ponedeljek 16.8., bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil Rok Metličar, generalni vikar celjske škofije. Letos še posebej povabljeni na romanje k sv. Roku, saj je sv. Rok eden glavnih priprošnjikov zoper kužne bolezni. Svete maše bo možno spremljati tudi zunaj cerkve, saj bo poskrbljeno za klopi in ozvočenje. Ceste ne bomo zapirali, bo do pa redarji poskrbeli da bo moč urejeno parkirati.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE SV. ROKA: V soboto 14. avgusta, ob 9. uri, naprošeni, da očistimo in okrasimo cerkev sv. Roka za praznične dni.

 

NABIRKE ZA OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnova župnijske cerkve teče dalje. Darovi ob prazničnih romarskih shodih bodo namenjeni za obnovo cerkve, še posebej klopi in vrat. V mesecu septembru se bo pričela tudi obnova fresk pod zvonico. Se pa še naprej priporočamo in naprošamo, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU (7.8): V soboto, 7.8., ob 5.00 uri lepo naprošeni, da pokosimo in pograbimo travnik med kapelami k sv. Roku. Res prosimo za pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu avgustu skrbijo za cerkev pri sv. Roku in kapelo v veroučni učilnici verniki iz Stranja in Belega.