ZAPRTA ŽUPNIJSKA CERKEV: Od ponedeljka 5. do petka 10.7 bo župnijska cerkev zaradi zaščite tlaka in drugih del popolnoma zaprta. Duhovniki bomo v tem času maševali v hišni kapeli.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE (od 5. do 9.7): Jutri, v ponedeljek, 5.7.2021 pričenjamo s prvim terminom oratorija. Zberemo se ob 9. uri pri veroučnih učilnicah.

PRVA NEDELJA: Danes je prva nedelja (4.7). Bog vam povrni za vaš dar za cerkev.

 

MOLITVENO SREČANJE KLJUČARJEV IN ŽPS: Jutri, v ponedeljek, zvečer, ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Ivanu in Marti Turk na Belo.

 

PERSONALNE SPREMEMBE V NAŠIH TREH ŽUPNIJAH

S 1. avgustom prevzema vodenje župnij Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah in Sv. Peter na Kristan Vrhu, novi župnik. Med nas prihaja za župnika g. Damjan Ratajc. Novemu župniku izrekam iskreno dobrodošlico in želim vse dobro, vas pa prosim, da ga sprejmete in mu pomagate pri verskemu, pastoralnemu in gospodarskemu življenju župnije. Jaz pa se po 11 letih župniške službe in 10 letih dekanske službe poslavljam od vas. V nedeljo 25. julija bom še zadnjič kot župnik med vami.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnova župnijske cerkve teče dalje. V izdelavi je glavna čelna stena fasade in cerkvi, ter glavna vhodna vrata. Zato so glavna vhodna vrata zaprta. Klopi so pripravljene za postavitev v cerkev, še pred tem pa moramo zaščititi in očistiti tlak v cerkvi. V mesecu septembru se bo pričela tudi obnova fresk pod zvonico. Se pa še naprej priporočamo in naprošamo, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz  Dvora.

  1. NEDELJA MED LETOM: Evangelij: Jezus pošilja apostole Mr 6,7‑13

7Tisti čas je Jezus poklical k sebi dvanajstére in jih začel pošiljati po dva in dva. Dajal jim je oblast nad nečistimi duhovi 8in jim naróčil, naj razen palice ne jemljejo na pot ničesar, ne kruha ne popotne torbe ne denarja v pasu, 9obujejo naj sandale in naj ne oblačijo dveh oblek.10Govóril jim je: »Kjer koli stopite v hišo, ostanite tam, dokler ne odidete. 11Če vas kakšen kraj ne sprejme in vas ne poslušajo, pojdite od tam in si otresite prah z nog, njim v pričevanje.« 12In šli so ter oznanjali, naj se spreobrnejo. 13Izgnali so tudi veliko hudih duhov in veliko bolnikov mazilili z oljem ter jih ozdravili.