PEŠ ROMANJE DRUŠTVA SLOMŠKOVA ROMARSKA POT

Društvo Slomškova romarska pot, vabi v petek na peš romanje od sv. Roka v Šmarju do sv. Uršule nad Dramljami. Ob 8. uri bo pri sv. Roku sveta maša za romarje in domovino, po sveti maši pa sledi peš romanje, preko Sloma, Ponikve do sv. Uršule. Povabljeni da se pridružite romanju.

 

MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

V petek in soboto sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike, duhovne poklice. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V petek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V soboto bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri, do 19. ure, ko bo sveta maša s slovesnim blagoslovom. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU: V nedeljo lepo vabljeni na lepo nedeljo k sv. Miklavžu s Telovsko procesijo ob 10.30 uri. Svete maše ob 10.15 uri v župnijski cerkvi zato ne bo.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Verica Gobec iz Zadrž. Pogrebna sveta maša v avli vežice in pogreb bo v ponedeljek ob 17. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času počitnic župnija vabi otroke na počitniški oratorij, ki se bo odvijal od 5. do 9. julija (I. termin) in od 23. do 27. avgusta (II. termin). Otroci so prijavnice dobili pri verouku, so pa tudi na spletni strani župnije.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Smo v zadnji fazi obnove župnijske cerkve. Lepo naprošenih, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.