VEROUK: V tem tednu je verouk samo za 3. in 9. razred. Ostali razredi so veroučno leto že zaključili.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE: V času počitnic župnija vabi otroke na počitniški oratorij, ki se bo odvijal od 5. do 9. julija (I. termin) in od 23. do 27. avgusta (II. termin). Otroci so prijavnice dobili pri verouku, so pa tudi na spletni strani župnije.

 

TRIDNEVNICA PRED PRVIM SVETIM OBHAJILO

V sredo, četrtek in petek imajo veročenci 3. b razreda in njihovi starši tridnevno duhovno pripravo na prvoobhajilo ob 19. uri v župnijski cerkvi. Starši imate pred in med sveto mašo priložnost za sveto spoved.

 

SOLVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHJILA ZA VEROUČENCE 3. B RAZREDA

V nedeljo bo ob 12. uri, slovesnost prvega svetega obhajila za veroučence 3. b razreda. Lepo povabljeni tudi sorodniki.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA SLOVESNOT PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Starši prvoobhajancev 3. b razreda naprošeni, da v petek ob 18. uri, pripravijo cerkev in njeno okolico za slovesnost prvega svetega obhajila.

 

DRUGI PRVOOBHAJANSKI DAN ZA PRVOOBHAJANCE 3. C  RAZREDA

V soboto bodo prvoobhajnci 3. c razreda imeli drugi prvoobhajanski dan. Zberemo se ob 17. uri pri veroučnih učilnica pri župnišču, zaključili bomo ob 19. uri s sveto mašo h kateri so povabljeni tudi starši.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE BIRME

V petek imajo birmanci srečanje po skupinah ob 18. uri. Smo v času duhovne priprave na zakrament svete birme. V tem času birmanci pišejo svoj birmanski dnevnik. Zato povabljeni vsi birmanci, starši in botri, da prihajate k sveti maši ob nedeljah ali med tednom, ter tako skupaj delamo duhovno pripravo na sveto birmo. Sveta birma bo v soboto 19. junija. Razdeljena bo na dva termina ob 10. uri in ob 12. uri.

 

SREČANJE Z BOTRI BIRMANCEV

V nedeljo ob 19. uri, vabljeni botri letošnjih birmancev na srečanje v župnijsko cerkev. Srečanje bomo začeli s sveto mašo, pred sveto mašo botri vabljeni k sveti spovedi. Botri res lepo povabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Smo v zadnji fazi obnove župnijske cerkve. Lepo naprošenih, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.