ŠKOFOVSKO POSVEČENJE NOVEGA CELJSKEGA ŠKOFA: Danes ob 15. uri bo v Gornjem Gradu posvečen novi celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Slovesnost boste lahko spremljali po TV Slovenija 2 program.

 

VEROUK: V tem tednu je verouk samo za 3, 8. in 9. razred. Ostali razredi so veroučno leto že zaključili.

 

PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI

V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega telesa in Krvi. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Pri večerni sveti maši bo v cerkvi pri daritvenem oltarju ena postaja Telovske procesije in blagoslov z Najsvetejšim.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času počitnic župnija vabi otroke na počitniški oratorij, ki se bo odvijal od 5. do 9. julija (I. termin) in od 23. do 27. avgusta (II. termin). Otroci so prijavnice dobili pri verouku, so pa tudi na spletni strani župnije.

 

TRIDNEVNICA PRED PRVIM SVETIM OBHAJILO

V sredo, četrtek in petek imajo veroučenci 3. a razreda in njihovi starši tridnevno duhovno pripravo na prvoobhajilo ob 19. uri v župnijski cerkvi. Starši imate pred in med sveto mašo priložnost za sveto spoved.

 

SOLVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHJILA ZA VEROUČENCE 3. A RAZREDA

V nedeljo bo ob 12. uri, slovesnost prvega svetega obhajila za veroučence 3. a razreda. Lepo povabljeni tudi sorodniki.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA SLOVESNOT PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Starši prvoobhajancev 3. a razreda naprošeni, da v petek ob 18. uri, pripravijo cerkev in njeno okolico za slovesnost prvega svetega obhajila.

 

PRVOOBHAJANSKI DAN ZA PRVOOBHAJANCE 3. C  RAZREDA

V petek bodo prvoobhajncei 3. c razreda imeli prvoobhajnski dan. Zberemo se ob 17. uri pri veroučnih učilnica pri župnišču, zaključili bomo ob 19. uri s sveto mašo h kateri so povabljeni tudi starši.

DRUGI PRVOOBHAJANSKI DAN ZA PRVOOBHAJANCE 3. B  RAZREDA

V soboto bodo prvoobhajanci 3. b razreda imeli drugi prvoobhajanski dan. Zberemo se ob 17. uri pri veroučnih učilnica pri župnišču, zaključili bomo ob 19. uri s sveto mašo h kateri so povabljeni tudi starši.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE BIRME

Smo v času duhovne priprave na zakrament svete birme. V tem času birmanci pišejo svoj birmanski dnevnik. Zato povabljeni vsi birmanci, starši in botre, da prihajate k sveti maši ob nedeljah ali med tednom, ter tako skupaj delamo duhovno pripravo na sveto birmo. Sveta birma bo v soboto 19. junija. Razdeljena bo na dva termina ob 10. uri in ob 12. uri.

 

PRVI PETEK

Petek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Sobota je prva v mesecu, po večerni sveti maši povabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja, ki ste v mesecu maju skrbeli za vse to se lepo zahvaljujemo.