SVETE MAŠE Z LJUDSTVOM: Svete maše z ljudstvom in obhajanje drugih bogoslužij: sv. krst, sv. zakon in pogrebi s svetimi mašami, so zopet dovoljene. Upoštevajmo priporočila in varujmo svoje zdravje, zato pri svetih mašah v cerkvi nosimo maske, razkužujmo roke in držimo medosebno razdaljo.

 

ŠMARNICE V MESECU MAJU: Mesec maj nas vabi k šmarnični pobožnosti. Šmarnice za odrasle so pri jutranjih svetih mašah. Šmarnice za  otroke pa so preko spleta facebook strani župnije.

 

VEROUK: V tem tednu je verouk samo za 3, 8. in 9. razred. Ostali razredi so veroučno leto že zaključili.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE: V času počitnic župnija vabi otroke na počitniški oratorij, ki se bo odvijal od 5. do 9. julija (I. termin) in od 23. do 27. avgusta (II. termin). Otroci so prijavnice dobili pri verouku, so pa tudi na spletni strani župnije.

 

ŠKOFOVSKO POSVEČENJE CELJSKEGA ŠKOFA DR. MAKSIMILIJANA MATJAŽA

V nedeljo bo v katedrali v Gornjem Gradu posvečen naš novi celjski škof dr. Maksimilijan Matjaž. Slovesnost bo potekala ob 15. uri. Slovesnost posvečenja boste lahko spremljali na TV Slovenija. Povabljeni k molitvi za našega novega škofa in našo škofijo.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE SPOVEDI IN PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prosim pa vse starše sledeče: vključite v svoj življenjski ritem molitev, sveto mašo nedeljsko ali med tednom, pripravite se na sveto spoved kot družina. Verouk bo potekal po razredih kot je bilo na urniku. Slovesnost prve svete spovedi in prvega svetega obhajila bomo razdelili v tri skupine, da bo lažje in bomo v čim večji meri varovali zdravje. Slovesnosti prvih svetih obhajil bodo: za 3. a razred v nedeljo 6. junija ob 12.00 uri, za 3. b razred v nedeljo 13. junija ob 12.00 uri in za 3. c razred v nedeljo 20. junija ob 12.00 uri. Prosim za razumevanje in sodelovanje.

 

DRUGI PRVOOBHAJANSKI DAN ZA PRVOOBHAJANCE 3. A  RAZREDA

V soboto bodo prvoobhajanci 3. A razreda imeli drugi prvoobhajnski dan. Zberemo se ob 17. uri pri veroučnih učilnica pri župnišču, zaključili bomo ob 19. uri s sveto mašo, h kateri so povabljeni tudi starši.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE BIRME

Sveta birma bo v soboto 19. junija. Razdeljena bo na dva termina ob 10. uri in ob 12. uri. Vabim vse birmance, njihove starše in botre, da prihajate k sveti maši ob nedeljah ali med tednom ter tako skupaj duhovno pripravljamo na sv. birmo.

 

SREČANJE STARŠEV BIRMANCEV

V nedeljo lepo vabljeni starši letošnjih birmancev na srečanje v župnijsko cerkev, ki ga bomo ob 19. uri pričeli s sveto mašo.

 

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU

V soboto ob 5. uri, lepo naprošeni za pomoč pri košnji in grabljenju travnika med kapelicami k sv. Roku. Lepo naprošeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Smo v zadnji fazi obnove župnijske cerkve. Lepo naprošeni, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.