SVETE MAŠE Z LJUDSTVOM

Svete maše z ljudstvom in obhajanje drugih bogoslužij, sv. krst, sv. zakon in pogrebi s svetimi mašami, so zopet dovoljene. Upoštevajmo priporočila in varujmo svoje zdravje, zato pri sveti maši v cerkvi nosimo maske, razkužujmo roke in držimo medosebno razdaljo.

 

PETJE PRI SVETI MAŠI

Ljudsko petje pri sveti maši je dovoljeno, prav tako tudi zborovsko, vendar z maskami in razdaljo med pevci.

 

ŠMARNICE V MESECU MAJU: Mesec maj nas vabi k šmarnični pobožnosti. Šmarnice za odrasle bodo pri jutranjih svetih mašah. Šmarnice za  otroke pa bodo preko spleta facebook strani župnije

 

ŠMARNICE PRI PETRIČEVI KAPELI V ŠEROVEM

Danes ob 16. uri, vabljeni k šmarnicam k Petričevi kapeli v Šerovo.

 

BINKOŠTI: Prihodnjo nedeljo so binkošti, z njimi zaključujemo letošnji velikonočni čas. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

VEROUK: V tem tednu imajo verouk vsi razredi.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE SPOVEDI IN PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prosim pa vse starše sledeče vključite v mesecu maju v svoj življenjski ritem molitev, sveto mašo nedeljsko ali med tednom, pripravite se na sveto spoved kod družina. Slovesnosti prvih svetih obhajil bodo: za 3. a razred v nedeljo 6. junija ob 12.00 uri, za 3. b razred v nedeljo 13. junija ob 12.00 uri in za 3. c razred v nedeljo 20. junija ob 12.00 uri. Prosim za sodelovanje.

 

PRVOOBHAJNSKI DAN ZA PRVOOBHAJANCE 3. B RAZREDA

V soboto bodo prvoobhajncei 3. B razreda imeli prvoobhajnski dan. Zberemo se ob 17. uri pri veroučnih učilnica pri župnišču, zaključili bomo ob 19. uri s sveto mašo h kateri so povabljeni tudi starši.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE BIRME

Sveta birma bo v soboto 19. junija, ob 10. uri in ob 12. uri. Ker devet dnevnica v enem sklopu ne bo mogoča, bo po skupinah, ki bodo narejene pri verouku. Vabim vse birmance, njihove starše in botre, da prihajate k sveti maši ob nedeljah ali med tednom, ter tako skupaj delamo duhovno pripravo na sveto birmo. Birmanci imajo v petek ob 19. uri srečanje po skupinah.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Smo v zadnji fazi obnove župnijske cerkve. Lepo naprošenih, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

 V mesecu maju skrbijo za  župnijsko cerkev ter veroučne prostore verniki iz Zastranja in Šmarja.