SVETE MAŠE Z LJUDSTVOM: Svete maše z ljudstvom in obhajanje drugih bogoslužij, sv. krst, sv. zakon in pogrebi s svetimi mašami, so zopet dovoljene. Upoštevajmo priporočila in varujmo svoje zdravje, zato pri sveti maši v cerkvi nosimo maske, razkužujmo roke in držimo medosebno razdaljo.

 

ŠMARNICE PRI DOLENČEVI KAPELI: Danes ob 16. uri vabljeni k šmarnicam k Dolenčevi kapeli v Dragomilo.

 

ŠMARNICE PRI PETRIČEVI KAPELI: Prihodnjo nedeljo ob 16. uri vabljeni k šmarnicam k Petričevi kapeli v Šerovo.

 

ŠMARNICE V MESECU MAJU: Mesec maj nas vabi k šmarnični pobožnosti. Šmarnice za odrasle bodo pri jutranjih svetih mašah. Šmarnice za  otroke pa bodo preko spleta facebook strani župnije

 

PROŠNJI DNEVI: V ponedeljek, torek in sredo so prošnji dnevi. V ponedeljek bo ob 8. uri sveta maša pri sv. Barbari, v torek ob 8. uri pri sv. Tomažu in v sredo ob 8. uri pri sv. Roku. Prošnjih procesij ne bo.

 

GOSPODOV VNEBOHOD: V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Lepo vabljeni k sveti maši.

 

VEROUK: V tem tednu imajo verouk samo veroučenci 3., 8. in 9. razredov.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE SPOVEDI IN PRVEGA SVETEGA OBHAJILA: Prosim pa vse starše sledeče vključite v mesecu maju v svoj življenjski ritem molitev, sveto mašo nedeljsko ali med tednom, pripravite se na sveto spoved kod družina. Verouk bo potekal po razredih kot je bilo na urniku, Slovesnost prve svete spovedi in prvega svetega obhajila bo razdelili v tri skupine, da bo lažje in bomo v čim večji meri varovali zdravje. Slovesnosti prvih svetih obhajil bodo: za 3. a razred v nedeljo 6. junija ob 12.00 uri, za 3. b razred v nedeljo 13. junija ob 12.00 uri in za 3. c razred v nedeljo 20. junija ob 12.00 uri. Prosim za razumevanje in sodelovanje.

 

SREČANJE STARŠEV PRVOOBHAJNCEV PO SKUPINAH RAZREDOV: Starši veroučencev 3. A razreda vabljeni na srečanje v veroučne prostore v torek ob 19.30 uri. Starši veroučencev 3. B razreda v sredo ob 19.30 uri in starši veroučencev 3. C razreda v četrtek (ne v petek) ob 19.30 uri. Starši lepo povabljeni.

 

PRVOBHAJNSKI DAN ZA PRVOOBHAJANCE 3. A RAZREDA: V soboto bodo prvoobhajncei 3. A razreda imeli prvoobhajnski dan. Zberemo se ob 17. uri pri veroučnih učilnica pri župnišču, zaključili bomo ob 19. uri s sveto mašo h kateri so povabljeni tudi starši.

 

PRIPRAVE NA ZAKRAMENT SVETE BIRME: Sveta birma bo v soboto 19. junija. Razdeljena bo na dva termina ob 10. uri in ob 12. uri. Ker devet dnevnica v enem sklopu ne bo mogoča, bo po skupinah, ki bodo narejene pri verouku. Vabim vse birmance, njihove starše in botre, da prihajate k sveti maši ob nedeljah ali med tednom, ter tako skupaj hodimo pot duhovne pripravo na sveto birmo.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Marija Hrovat iz Senovice. Pogrebna sveta maša v avli vežice in pogreb bo v sredo ob 14. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Smo v zadnji fazi obnove župnijske cerkve. Lepo naprošenih, da s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 1.286,00 Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.