VELIKONOČNO PRAZNOVANJE

Z današnjo, cvetno nedeljo, vstopamo v veliki teden, ki doseže svoj vrhunec na veliko noč, ko je naš Gospod Jezus Kristus vstal od mrtvih. Letos z malo prilagojenimi razmerami. Prosim, da skušamo pazit drug na drugega in upoštevat priporočila, nošenje mask, razkuževanje rok in medosebna razdalja, pred cerkvijo je možno spremljati bogoslužje, vendar upoštevajte medosebno razdaljo.

 

MINISTRANTSKO SREČANJA: V ponedeljek in v sredo ob 18. uri. vabljeni ministranti na ministrantsko srečanje.

 

SVETA SPOVED IN SVETE MAŠE V TEM TEDNU: V velikem tednu, ki je pred nami vabljeni k velikonočni sveti spovedi. Možnost za sv. spoved bo vsak večer pol ure pred večerno sveto mašo in med sveto mašo. Svete maše v tem tednu bodo ob 19. uri.

 

OBISK STAREJŠIH IN BOLNIKOV NA DOMU: Ob veliki noči je priložnost obiska starejših in bolnih na domu. Obisk bo v torek.

 

VELIKI ČETRTEK – SPOMIN ZADNJE VEČERJE: Veliki četrtek je spomin zadnje večerje, ko je Jezus postavil zakrament sv. evharistije in zakrament sv. mašniškega posvečenja. Slovesna sv. maša bo ob 19. uri. Po maši bo krajša molitev za nove duhovne poklice.

 

VELIKI PETEK – SPOMIN  JEZUSOVEGA TRPLJENJA: Dan Jezusovega trpljenja, smrti na križu in pokopa. Ta dan je strogi in zapovedan post. Kristjani smo povabljeni k premišljevanju Jezusovega trpljenja. Ob 15. uri vabljeni k pobožnosti Križevega pota. Ob 19. uri vabljeni k obredom velikega petka.

 

VELIKA SOBOTA – OBISK BOŽJEGA GROBA – BLAGOSLOV JEDIL: Ob 7. uri bo blagoslov ognja pri stari veroučni učilnici nasproti cerkve. Skozi ves dan bo v božjem grobu izpostavljeno Najsvetejše. Skozi dan bodo potekali blagoslovi velikonočnih jedil. Na voljo je več terminov, prosimo, da se nekako porazdelite, da ne bo prihajalo do prevelike gostote ljudi.

Zvečer bo ob 19. uri, vigilija, to je slovesno bogoslužje, ki nas bo skozi lepoto liturgije vodilo v skrivnost velike noči.

 

BLAGOSLOV VELIKONOČNIH JEDIL

9.00 – sv. Rok 15.00 in 15.15 – sv. Barbara
10.00 – sv. Tomaž 16.00 – župnijska cerkev
11.00 – župnijska cerkev 16.30 – župnijska cerkev
11.30 – župnijska cerkev 17.00 – župnijska cerkev
12.00 – župnijska cerkev 17.30 – župnijska cerkev
13.00  in 13.15 –  sv. Lovrenc 18.00 – župnijska cerkev
14.00 in 14.15  – sv. Miklavž  

 

VELIKA NOČ – DAN GOSPODOVEGA VSTAJENJA: Praznik Jezusovega vstajenja, zmage nad smrtjo, grehom in peklom. Vstajenjske procesije ne bo. Svete maše bodo ob 7., 9. 10.15 in zvečer ob 19. uri.

 

VELIKONOČNI PONEDELJEK – EMAVS: Na velikonočni ponedeljek bosta sveti

 maši ob 9. uri in ob 10.15 v župnijski cerkvi.

DAROVI OB VELIKONOČNIH PRAZNIKIH ZA OBNOVO ŽUPNIJSKE CERKVE

Smo v zadnji fazi obnove župnijske cerkve. V tej fazi so klopi; so tik pred zaključkom, nov daritveni oltar in ambon, glavni oltar, spovednica, oprema zakristije, restavriranje fresk pod zvonico, vhodna vrata s portalom, fasada cerkve in okolica. Korona čas je dela upočasnil, prav tako se pozna tudi pri finančnih sredstvih. Lepo naprošeni, da v teh prazničnih dneh in tudi drugače s svojimi darovi podprete še ta zadnji del obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu aprilu čistijo župnijsko cerkev verniki iz Vrha in Močel. Vernikom iz Predela in Senovice, ki ste v mesecu marcu skrbeli za cerkev se lepo zahvaljujemo.