POSTNI ČAS

 V postnem času povabljeni k osebni in skupni družinski molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA

V četrtek je praznik Gospodovega oznanjenja. Praznični sveti maši bosta ob 9.00 in ob 18. uri v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju. Pred sveto mašo bo priložnost za sveto spoved.

 

CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Zaradi varovanja zdravja in priporočil, ki so podana bo blagoslov butar in zelenja pred vsako sveto mašo v cerkvi, ne zunaj. Bogoslužje cvetne nedelje z blagoslovom zelenja bo že pri sveti maši v soboto zvečer. Prav tako v nedeljo pred vsako sveto mašo. Prihodnjo nedeljo bo sveta maša tudi zvečer ob 18. uri. Prosimo, da se skušamo nekako porazdeliti pri bogoslužju (na voljo bo 5 svetih maš, sobotna večerna ob 18. uri in v nedeljo štiri, ob 7.00, 9.00, 10.15 in 18.00 uri). Zunaj pred cerkvijo odsvetujemo zadrževanje večje skupine ljudi, bodo pa narejeni štirje tako imenovani mehurčki zunaj, med njimi bo primerna razdalja. Prosimo za razumevanje in pazimo drug na drugega.

 

 

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA OB PETKIH

Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, povabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev.

 

SPOVEDNI DAN

Zakrament svete spovedi je zakrament božjega usmiljenja in ljubezni Boga do vsakega človeka. Da bi lažje omogočili sveto spoved za letošnji postni čas bo vsak petek v tednu spovedni dan in sicer zvečer med 17.00 in 18.00 uro. K sveti spovedi pa bo seveda mogoče vedno pred vsako sveto mašo. Res lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

VEROUK

Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK), nekaterim pa je poslano v njihov e-naslov. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

VEROUČNO SREČANJE NA SPLETU ZA VEROUČENCE 8. RAZREDA

V petek ob 18. uri bodo veroučenci 8. razreda povabljeni na veroučno srečanje preko spleta. Prosimo za odzivnost in sodelovanje.

 

PREHOD NA POLETNI ČAS

Iz prihodnje sobote na nedeljo bomo prešli na poletni čas, zato bomo urine kazalce premaknili za eno uro naprej.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

V tem letu nas čaka še zadnji in zaključni del obnove župnijske cerkve. Klopi so tik pred zaključkom, daritveni oltar, ambon, spovednica, oprema zakristije, vhodna vrata s portalom in okolica obnova fasade. Lepo naprošeni, da po svojih močeh podprete to zadnjo fazo obnove. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu  marcu čistijo cerkev verniki iz Predela in Senovice.