POSTNI ČAS Pred nami je postni čas. Lahko bi ga imenovali tudi duhovne vaje Cerkve. Povabljeni, da ga obrnete v prid svoje duhovne in verske prenove. Povabljeni k osebni in skupni družinski molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

PEPELNICA: V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. Z njo začenjamo letošnji postni čas. Sveti maši bosta ob 9. in 18. uri. Med sveto mašo bo obred pepeljenja.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA OB PETKIH: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, povabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev.

 

KRIŽEV POK K SV. ROKU: Zaradi ukrepov proti korona virusu, križev pot med kapelicami k sv. Roku ni mogoč. Ko pa bodo ukrepi sproščeni pa ga bomo imeli.

 

SPOVEDNI DAN: Zakrament svete spovedi je zakrament božjega usmiljenja in ljubezni Boga do vsakega človeka. Prav je, da vsaj v času pred veliko nočjo in božičem gremo k sveti spovedi. Tega pa za lansko veliko noč in tudi božič ni bilo mogoče, zaradi epidemije. Da bi lažje omogočili za letošnji postni čas bo vsak petek v tednu spovedni dan in sicer zvečer med 17.30 in 18.30 uro. K sveti spovedi pa bo seveda mogoče vedno pred vsako sveto mašo. Res lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

VEROUK: Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK), nekaterim pa je poslano v njihov e-naslov. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Dela v cerkvi počasi potekajo dalje. V tem letu nas čaka še zadnji in zaključni del obnove župnijske cerkve. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.