POSTNI ČAS: Vstopili smo v postni čas. Lahko bi ga imenovali tudi duhovne vaje Cerkve. Povabljeni, da ga obrnete v prid svoje duhovne in verske prenove. Povabljeni k osebni in skupni družinski molitvi, dobrim delom, sveti maši in sveti spovedi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA OB PETKIH: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, povabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev.

 

KRIŽEV POK K SV. ROKU: Zaradi ukrepov proti korona virusu, križev pot med kapelicami k sv. Roku ni mogoč. Ko pa bodo ukrepi sproščeni pa ga bomo imeli.

 

SPOVEDNI DAN: Zakrament svete spovedi je zakrament božjega usmiljenja in ljubezni Boga do vsakega človeka. Da bi lažje omogočili sveto spoved za letošnji postni čas bo vsak petek v tednu spovedni dan in sicer zvečer med 17.00 in 18.00 uro. K sveti spovedi pa bo seveda mogoče vedno pred vsako sveto mašo. Res lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

VEROUK: Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK), nekaterim pa je poslano v njihov e-naslov. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

VEROUČNO SREČANJE NA SPLETU ZA VEROUČENCE 8. RAZREDA

V petek ob 18. uri bodo veroučenci 8. razreda povabljeni na veroučno srečanje preko spleta. Prosimo za odzivnost in sodelovanje.

 

VEROUČNO SREČANJE NA SPLETU ZA VEROUČENCE 9. RAZREDA

V petek ob 19. uri bodo veroučenci 9. razreda zopet povabljeni na veroučno srečanje preko spleta.

 

NAŠI RAJNI

Umrla je Marija Kolar iz Predence. Pogrebna sveta maša v avli vežice in pogreb bo v torek ob 15. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

OBLETNICA SMRTI DUHOVNIKA TONETA KOLARJA

V sredo se bomo s sveto mašo ob 8. uri spomnili duhovnika Toneta Kolarja ob obletnici smrti.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v cerkvi počasi potekajo dalje. V tem letu nas čaka še zadnji in zaključni del obnove župnijske cerkve. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.