SVETE MAŠE Z LJUDSTVOM: Svete maše z ljudstvom so ob upoštevanju vseh predpisov (nošenje mask, razkuževanjem rok, medosebne razdalje). 

 

SVETI KRST: Krst je lahko v krogu sorodnikov.

 

POGREB IN POGREBNE SVETE MAŠE

Cerkveni pogrebi so v krogu sorodnikov. Pogrebna sveta maša, v tem korona času, je lahko pri vežici ali pa po pogrebu v cerkvi.

 

VEROUK

Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK), nekaterim pa je poslano v njihov e-naslov. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

VEROUČNO SREČANJE NA SPLETU ZA VEROUČENCE 9. RAZREDA

V petek ob 19. uri bodo veroučenci 9. razreda zopet povabljeni na veroučno srečanje preko spleta. Ker gre to v sklop priprave na sveto birmo. Prihaja pa do težav, ker je kar dobršen del birmancev neodziven, ozirom vse skupaj postaja zelo ne resno s strani veroučencev. Če se to ne bo izboljšalo, bo birma, ki je predvidena v začetku junija, postavljena pod vprašanje, če je smiselno potemtakem obhajati zakrament svete birme v tem času.

 

SVEČNICA: V torek je praznik Gospodovega darovanja v templju – svečnica. Sveti maši bosta ob 9. in 18. uri. Pri obeh svetih maša bo blagoslov sveč. Dar za svečo je 1€.

 

GOD SVETEGA BLAŽA IN BLAGOSLOV SV. BLAŽA: V sredo je god sv. Blaža, škofa in mučenca. Cerkev na ta dan pri sveti maši podeljuje blagoslov sv. Blaža, ki nas varuje bolezni grla in vsakega drugega zla.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu. Povabljeni k molitvi za duhovne poklice in sveti maši.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Sveti maši bosta ob 9. in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA: Sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši povabljeni k češčenju Najsvetejšega do 21. ure.

 

PRVA NEDELJA

Nedelja je prva v mesecu. Vaš dar okoli oltarja bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

NAŠI RAJNI

Umrl je Ivan Šuc iz Močel. Mežnar cerkve sv. Lovrenca. Pogreb in pogrebna sveta maša bo v torek, 9.2.2021 ob 14. uri. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dela v cerkvi počasi potekajo dalje. V tem letu nas čaka še zadnji in zaključni del obnove župnijske cerkve. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca. Vernikom iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin, ki ste v mesecu januarju skrbeli za vse to, se lepo zahvaljujemo.