SVETE MAŠE Z LJUDSTVOM

Svete maše z ljudstvom so zopet dovoljene, vendar ob upoštevanju vseh dosedanjih predpisov (nošenje mask, razkuževanjem rok, medosebne razdalje). 

 

SVETI KRST

Krst je lahko v krogu sorodnikov.

 

POGREB IN POGREBNE SVETE MAŠE

Cerkveni pogrebi so v krogu sorodnikov. Pogrebna sveta maša je lahko pri vežici ali pa po pogrebu v cerkvi.

 

VEROUK

Že od sredine oktobra je verouk na daljavo, zato spodbujam in vabim starše in veroučence, da skupaj predelujete veroučna gradiva, ki jih najdete na spletni strani(zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK), nekaterim pa je poslano v njihov e-naslov. Povabljeni tudi k sveti maši.

 

VEROUČNO SREČANJE NA ZOOMU ZA VEROUČENCE 9. RAZREDA

V petek ob 19. uri bodo veroučenci 9. razreda povabljeni na veroučno srečanje preko zooma. Prosimo, da se tega srečanja preko zooma res udeležite.

 

OBLETNICA SMRTI DEKANA IN MSRG. JOŽEFA GOLOBA

V petek mineva 9 let od smrti dekana in monsinjorja Jožefa Goloba. V župnijo je prišel za župnika leta 1965 in je bil reden župnik do upokojitve leta 2001. 10 let je bival v domu starejših v Šmarju in se pozno zvečer 29. januarja leta 2012, poslovil iz tega sveta. Pogreb je bil 1. februarja, ki sta se ga udeležila mariborski nadškof in metropolit dr. Franca Kramberger in celjski škof dr. Stanislav Lipovšek ter 30 duhovnikov. Zato v soboto zvečer lepo povabljeni k obletni sveti maši za rajnega dekana Jožefa Goloba.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem letu nas čaka še zadnji in zaključni del obnove župnijske cerkve. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0400 1004 6471 719 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

VERSKI TISK V LETU 2021

Povabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk. Če pa ga je kdo naročil po pošti ali ga odpoveduje, prosim sporočite. V tednu, ki je pred nami moramo tisk poravnati pri založbah.

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin