NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19: Zaradi slabe epidemiološke slike v regiji in solidarnosti do zdravstvenega osebja, bodo svete maše skozi božične praznike brez udeležbe ljudstva.

  1. Cerkev bo odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah), ob 9. uri, med tednom v času devetdnevnice pa ob 19. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa ob 17.45 uri. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  4. Krsti, poroke in druge župnijske slovesnosti so preloženi.
  5. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

 

VEROUK: Verouk se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK)

 

ADVENTNA SVETA SPOVED: Lepo povabljeni k sveti spovedi v adventnem času. Priložnost zato je vsak večer ob 17.30 v župnijski cerkvi. Ob nedeljah pa ob 10.15 uri.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA: Smo v času božične devetdnevnice. To je duhovna priprava na božični praznik. Zato bo vsak večer ob 19. uri sveta maša z devetdnevnico v župnijski cerkvi.  Spremljate nas lahko preko spleta na facebook strni (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah)

 

ADVENTI KOLEDAR ZA OTROKE – SLEDITE NAM NA FACEBOOK STARNI

V cerkvi so na voljo adventi koledarji za otroke. Prosim vzemite jih in naj vam pomagajo skozi adventni čas. Povabljeni, da se spomnimo tudi otrok, ki živijo v pomanjkanju. Škatlice z darovi boste na božič položili v jaslice. Skupaj z vami bomo prebirali adventi koledar po facebook strani. Vabljeni vsak da ob 18. uri.

 

SVETI VEČER: V četrtek je sveti večer. Žal zaradi trenutnih razmer, ne bo polnočnice. Bomo pa sveto mašo iz župnijske cerkve prenašali ob 19. uri, ki jo boste lahko spremljali preko spleta.

 

BOŽIČ – PRAZNIK GOSPODOVEGA ROJSTVA: V petek je božič, praznik Gospodovega rojstva. Ob 9. uri, bo sveta maša v župnijski cerkvi. Spremljate jo lahko prek spleta.

 

  1. ŠTEFAN: V soboto je god svetega Štefana. Pri sveti maši ob 9. uri, bomo blagoslovili sol in vodo. Spremljate nas lahko prek spleta.

 

NEDELJA SVETE DRUŽINE: V nedeljo je praznik Svete Družine. Prosili bomo za blagoslov vseh vaših družin. Sveta maša bo ob 9. uri. Spremljate jo lahko prek spleta.

 

SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE: Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v poštni predal pri župnišču ali vsak dan po obhajilu v cerkvi, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

JASLICE V CERKVI: V cerkvi in ob njej so postavljene jaslice. Od božičnega dne naprej jih bo mogoče obiskati in ob njih doživeti bližino Boga, tudi v teh časih. Hvala Tomažu Stiplošku in vsem, ki ste pomagali pri letošnjih jaslicah.

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKO CERKEV:

Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar

VERSKI TISK V LETU 2021 : Družina – 119,60€, Ognjišče – 33,50€, Mohorjeve knjige za leto 2022 – 49 €, Prijatelj 12€, Misijonska obzorja 10€. Prosim, da ostanete naročniki verskega tiska, četudi so takšne razmere in ni rednih sv. maš.