NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19:

  1. Cerkev bo odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa ob 17.45 uri. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  4. Krsti, poroke in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  5. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.

 

VEROUK: Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK)

 

ADVENTNI ČAS: Smo v adventnem času. Povabljeni, da se doma zbiramo ob večerih ob adventnem venčku kod družina pri skupni molitvi.

 

ADVENTNA SVETA SPOVED: Lepo povabljeni k sveti spovedi v adventnem času. Priložnost zato je vsak večer ob 17.30 v župnijski cerkvi. Ob nedeljah pa ob 10.15 uri.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA: V sredo pričnemo z božično devetdnevnico. To je duhovna priprava na božični praznik. Zato bo vsak večer ob 19. uri sveta maša z devetdnevnico v župnijski cerkvi. Spremljate nas lahko preko spleta na facebook strni (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah)

 

ADVENTI KOLEDAR ZA OTROKE – SLEDITE NAM NA FACEBOOK STARNI: V cerkvi so na voljo adventi koledarji za otroke. Prosim vzemite jih in naj vam pomagajo skozi adventni čas. Povabljeni, da se spomnimo tudi otrok, ki živijo v pomanjkanju. Škatlice z darovi boste na božič položili v jaslice. Skupaj z vami bomo prebirali adventi koledar po facebook strani. Vabljeni vsak da ob 18. uri.

 

NAŠI RAJNI: V soboto smo se poslovili od Marije Lorger iz Senovice. Dolga leta je bila članica Župnijskega pastoralnega sveta in sodelavka v življenju župnije. Bog ji naj za vse dobro nakloni polnost večnega življenja. S sveto mašo se je bomo spomnili, danes v nedeljo, ob 9. uri. Umrl je Janko Vražič iz Šmarja. Pogreb bo prihodnjo soboto ob 14. uri. S sveto mašo se ga bomo spomnili prihodnjo nedeljo ob 9. uri. Rajne priporočamo v molitev.

 

SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE: Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v poštni predal pri župnišču ali vsak dan po obhajilu v cerkvi, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKO CERKEV: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar

 

VERSKI TISK V LETU 2021: Družina – 119,60€, Ognjišče – 33,50€, Mohorjeve knjige za leto 2022 – 49 €, Prijatelj 12€, Misijonska obzorja 10€. Prosim, da ostanete naročniki verskega tiska, četudi so takšne razmere in ni rednih sv. maš. Vse to se bo uredilo.

3. ADVENTNA NEDELJA