NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19: V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev bo odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa ob 17.45 uri. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  4. Krsti, poroke in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  5. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  6. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK).

 

ADVENTNI ČAS: Smo v adventnem času. Povabljeni, da se doma zbiramo ob večerih ob adventnem venčku kod družina pri skupni molitvi.

 

ADVENTNA SVETA SPOVED

Lepo povabljeni k sveti spovedi v adventnem času. Priložnost zato je vsak večer ob 17.30 v župnijski cerkvi. Ob nedeljah pa ob 10.15 uri.

 

DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI: Smo v času devetdnevnice pred praznikom brezmadežnega spočetja Device Marije. Zato je vsak večer ob 19. uri sveta maša z devetdnevnico v župnijski cerkvi.  Spremljate nas lahko preko spleta na facebook strni (obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah)

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V torek je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveta maša bo ob 19. uri v župnijski cerkvi, ki jo bomo prenašali prek spleta.

 

ADVENTI KOLEDAR ZA OTROKE – SLEDITE NAM NA FACEBOOK STARNI

V cerkvi so na voljo adventi koledarji za otroke. Prosim vzemite jih in naj vam pomagajo skozi adventni čas. Povabljeni, da se spomnimo tudi otrok, ki živijo v pomanjkanju. Škatlice z darovi boste na božič položili v jaslice. Skupaj z vami bomo prebirali adventi koledar po facebook strani. Vabljeni vsak da ob 18. uri.

 

SVETOPISEMSKI VEČER NA ZOOMU

 Lepo povabljeni v torek ob 19.45 na večer s Svetim pismom prek zooma. Javite svoj mali naslov na janez.kozinc@gmail.com.

 

DAR ZA SVETE MAŠE ZA RAJNE IN DRUGE NAMENE

Tudi v tem času lahko darujete za svete maše za svoje pokojne sorodnike ali druge namene. Mašni namen lahko oddate v poštni predal pri župnišču ali vsak dan po obhajilu v cerkvi, lahko pokličete tudi po telefonu ali napišete po elektronski pošti.

 

KARITAS ZBIRA OZIMNICO ZA LJUDI V STISKAH

Kriza, v kateri smo se znašli, kaže, da je med nami vse več ljudi, ki trpijo pomanjkanje osnovne življenjske dobrine, to je hrane.  Zato vas vabimo in naprošamo k sodelovanju pri zbiranju hrane za ozimnico. Darove lahko prinesete v prostore župnijske Karitas ob sredah med 17. in 18. uro. Lepo povabljeni k sodelovanju pri pomoči sočloveku. Hvala za Vaš dar.

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKO CERKEV

Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

V cerkvi so na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar

 

VERSKI TISK V LETU 2021

Družina – 119€ (posamezna številka 2,30€), Ognjišče – 33,50€ (posamezna številka 3€), Mohorjeve knjige za leto 2022 – 49€, Prijatelj 12€, Misijonska obzorja 10€. Prosim, da ostanete naročniki verskega tiska. Po božiču bom razumel, da boste tisti, ki ste bili naročniki do sedaj in niste naročnine odpovedali, naročniki verskega tiska tudi v prihodnje. Dobrodošli tudi novi naročniki verskega tiska. Potrudimo se, da bomo brali dobro čtivo.