NAVODILA V ČASU EPIDEMIJE COVID-19: V tem času epidemije se držimo naslednjih navodil:

  1. Cerkev bo odprta vsak dan med 8.00 in 18.00 uro. V tem času povabljeni k osebni molitvi. Naenkrat je lahko v cerkvi največ šest vernikov, ki upoštevajo določila za preprečevanje epidemije.
  2. Svete maše z ljudstvom so do nadaljnjega odpovedane. Duhovniki mašujemo po oznanjenih mašnih namenih brez vernikov. Nedeljske svete maše bomo prenašali po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri.
  3. Možnost prejema svetega obhajila bo ob nedeljah od 10.15 uri, med tednom pa od 17.45 uri. V tem času bo možnost tudi za sveto spoved.
  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito.
  • Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati razdaljo.
  • Namestite si aplikacijo #Ostanizdrav.
  1. Krsti, poroke in druge župnijske slovesnosti so preloženi na čas, ko bo preklican vladni odlok.
  2. Cerkveni pogrebi so dovoljeni z upoštevanjem državnih navodil.
  3. Kateheza (verouk) se za vse razrede do nadaljnjega izvaja na daljavo. Gradivno najdete na župnijski spletni strani (zupnija.smarje.com, pod zavihkom VEROUK)

 

VSI SVETI: Prihodnjo nedeljo je zapovedan praznik Veh svetih. Ker v danih okoliščinah ni možno imeti svete maše z ljudstvom, ste povabljeni, da sveto mašo spremljate po facebook strani (obnova župnijske cerkve Šmarje pri jelšah), ob 9. uri iz župnijske cerkve v Šmarju ali na TV SLO 1 ob 10. uri.

 

MOLITVENI SPOMINI ZA RAJNE: Ob prazniki vseh svetih, se spominjamo tudi naših rajnih. Molitev po namenu spominov bo v nedeljo ob 20. uri zvečer v naši župnijski kapeli. Pridružili se nam lahko boste tudi po facebook strani. Listič lahko oddaste v poštni nabiralnik pri župnišču. Dar, ki ga boste namenili ob tem, je namenjen za nove klopi v cerkvi.

 

BLAGOSLOV GROBOV: V danih okoliščinah blagoslova grobov po običaju ne bo. Bo pa duhovnik sam opravil blagoslov in molitev na pokopališču.

 

MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: V tednu, ki je pred nami  vstopamo v mesec oktober, ki je še posebej mesec molitve rožnega venca. Lepo vabljeni k tej molitvi v cerkvi pred sveto mašo in tudi doma.

 

SVEČE, SPOMIN NA RAJNE: V cerkvi so na voljo nagrobne sveče, kot spomin na rajne. Dar od sveč (1.50€) je namenjen za potrebe in delovanje župnijske Karitas.

 

DAR ZA POTREBE ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKO CERKEV: Ker v danih okoliščina ni svetih maš z ljudstvom, tudi ni nedeljske puščice oz. darov za potrebe župnije, ki je edini vir dohodka. Prav tako nas v cerkvi čaka še montaža klopi, namestitev obnovljenga glavenga oltarja, nova spovednica, nova oprema zakristije, glavna vhodna vrata, daritveni oltar in ambon ter ureditev zunanjosti. Dane okoliščine so vsa dela opočasnila. Hvaležni smo vam za vsak vaš prostovoljni dar, ki ga lahko darujete na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278 ali v župnišču. Hvala za razumevanje in pomoč.

MARIJANSKI, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA: V cerkvi so na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (6,50€) in listni koledar (0,70€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.