MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: V tednu, ki je pred nami  vstopamo v mesec oktober, ki je še posebej mesec molitve rožnega venca. Lepo vabljeni k tej molitvi v cerkvi pred sveto mašo in tudi doma.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV: V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Branku Goležu na Brecljevo.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKOLICE ZA BIRMANSKO SLOVESNOST: Starši in botri lepo naprošeni in povabljeni, da za slovesnost svete birme očistite cerkev in njeno okolico v sredo ob 17. uri.

 

SREČANJA ZA BIRMANCE IN DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

V petek birmanci povabljeni k sveti maši ob 19. uri. S seboj prinesite tudi birmanski dnevnik. Birmanci bodo dobili birmanske listke, s katerim bo na dan birme vsak pristopil pred birmovalca.

 

SLOVESNOST SVETE BIRME: V soboto bomo v župniji ob 10. uri obhajali slovesnost svete birme. Zaradi varovanja zdravja, vas prosimo, da pazimo drug na drugega in se tako tudi ravnamo. V cerkvi so potrebne maske. Razmik klopi v cerkvi je dovolj velik, da se lahko sedi v vseh klopeh. Klopi bomo namestili tudi zunaj cerkve in bo možno sedeti zunaj.

 

PRIČETEK UVAJALNEGA LETA ZA BODOČE BOGOSLOVCE: V tednu, ki je za nami so v našo župnijo prišli fantje, trije, ki v sebi čutijo duhovni poklic. V tem letu, ko bodo med nami, bodo še bolj prepoznavali svojo poklicanost, zato je to leto namenjeno razločevanju in še jasnejšemu spoznanju duhovnega poklica. Želimo jim dobrodošlico in lepo počutje med nami. Povabljeni vsi, da jih z molitvijo podpremo pri njihovem prepoznavanju duhovnega poklica.

 

CERKVENI OTROŠKI PEVSKI ZBOR VABI: Veroučenci, še vedno povabljeni k prepevanju v otroškem pevskem zboru naše župnije. Vaje bodo prihodnjo nedeljo ob 9. uri v veroučnih prostorih pri župnišču in potem petje pri sveti maši ob 10.15 uri. Vsi veroučenci lepo povabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Lepo prosim za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega in Male Pristave.