MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: V tednu, ki je pred nami  vstopamo v mesec oktober, ki je še posebej mesec molitve rožnega venca. Lepo vabljeni k tej molitvi v cerkvi pred sveto mašo in tudi doma.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Anton Ostoržnik iz Vrha. Pogrebna sveta maša v avli vežice bo danes, v nedeljo, ob 15. uri. Spomnimo se rajnega v molitvi.

 

SREČANJE BIRMANCEV Z BIRMOVALCEM: V petek imajo birmanci srečanje z birmovalcem g. Rokom Metličarjem, upraviteljem celjske škofije. Srečanje se prične ob 18.30 v župnijski cerkvi, ob 19. uri pa je sveta maša. K srečanju in sveti maši so povabljeni tudi botri in starši.

 

SVETA SPOVED ZA BOTRE IN STARŠE BIRMANCEV

V petek bo v času srečanja z birmanci in med sveto mašo, sveta spoved za botre in starše birmancev. Po sveti maši bo krajše srečanje z botri. Prav je, da se tudi tako pripravimo na sveto birmo.

 

BIRMANSKO SREČANJE: V soboto bo za birmance potekalo birmansko srečanje in sveta spoved. Srečanje se prične ob 17.30 uri s skupnim pričetkom v veroučnih prostorih in zaključi s sveto mašo ob 19. uri.

 

SREČANJE ZA STARŠE VEROUČENCEV 3. RAZREDA: Starši veroučencev tretjega razreda lepo povabljeni na skupno srečanje v veroučne prostore v sredo, ob 19. uri.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega in Male Pristave. Vernikom iz Gaja in Korpul, ki ste v mesecu septembru skrbeli za vse to se lepo zahvaljujemo.