SREČANJA ZA BIRMANCE IN DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

Smo v času duhovne priprave na zakrament svete birme. Ker devetdnevnica pred sveto birmo ni mogoča v takšni obliki kot običajno, bo potekla v obliki občasnih srečanj in svetih maš. Šesto srečanje bo v petek, 25. septembra ob 19. uri bo v veroučnih prostorih, v nedeljo, 27. septembra pa bo ob 10.15 sveta maša z birmanci, botri in starši. Povabljeni vsi, skupni pripravi na praznik svete birme.

 

NŠI RAJNI

Umrla je Ivanka Anderluh iz Belega. Pogrebna sveta maša v avli vežice in pogreb bo, danes v nedeljo, ob 16. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

VAJE ZA SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

V sredo ob 17. uri, vabljeni prvoobhajanci na skupno vajo za slovesnost prvega svetega obhajila v župnijski cerkev. 

 

SVETA SPOVED ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV

Sveta spoved za starše prvoobhajancev bo v četrtek, petek in soboto pol ure pred in med  večerno sveto mašo.

 

ČIŠČENJE CERKVE IN NJENE OKLICE

Za slovesnost prvega svetega obhajila povabljeni starši prvoobhajancev, da očistite cerkev in njeno okolico, v četrtek ob 17. uri.

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA  OBHAJILA

V nedeljo bomo v župniji obhajali slovesnost prvega svetega obhajila. Zardi varovanja zdravja, vas prosimo, da pazimo drug na drugega in se tako tudi ravnamo. Zato je v nedeljo za slovesnost prvega svetega obhajila izven redna maša ob 11.30 uri. V cerkvi so potrebne maske. Razmik klopi v cerkvi je dovolj velik, da se lahko sedi v vseh klopeh. K sveti maši lahko povabite sorodnike, ni omejitve, ker bodo klopi nameščene tudi zunaj cerkve in bodo lahko vsi sedeli, tudi ozvočeno bo zunaj.

 

SOBOTNE VEČERNE SVETE MAŠE: Ob sobotah bodo večerne svete maše, kot nedeljske. Zato lahko večroučenci, ki zaradi obveznosti ne morejo k sveti maši ob nedeljah, pridejo ob sobotah večer, pa tudi vsi tiski, ki imate ob nedeljah dopoldan kakšne nujne obveznosti (služba).

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Dela so takšna, da se vidi bolj malo, stroški pa niso tako mali. Zato vas res lepo prosim za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.