SREČANJA ZA BIRMANCE IN DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO: Smo v času duhovne priprave na zakrament svete birme. Ker devetdnevnica pred sveto birmo ni mogoča v takšni obliki kot običajno, bo potekala v obliki občasnih srečanj in svetih maš. Tokrat v petek ne bo srečanja, ampak so birmanci povabljeni na srečanje mladih naše dekanije, ki bo v soboto od 15. ure dalje. Kdor si želi udeležiti tega srečanja se mora prijaviti na sticna.net. V nedeljo pa je birmanska sveta maša ob 10.15 z birmanci, botri in starši. Povabljeni vsi, k skupni pripravi na praznik svete birme.

 

PRVOOBHAJANSKI DAN IN PRVA SVETA SPOVED: V soboto bodo imeli veroučenci 4. razreda – prvoobhajanci svoj dan in prvo sveto spoved. Zberemo se v veroučnih prostorih ob 9. uri. Srečanje bomo zaključili ob 12. uri. Starše lepo prosim, da se srečanja otroci zagotovo udeležijo. 

 

SREČANJE MLADIH (»STIČNA MLADIH«V ŠMARJU): Vsako leto so se mladi zbrali v Stični, letos takšnega srečanja ne bo. Bo pa to srečanje potekalo po župnijah. Tako bo eno izmed srečanj, tudi pri nas v Šmarju za dekanijo Šmarje in Rogatec. Dogajanje se bo pričelo v soboto ob 15. uri v veroučnih prostorih, ob 18.00 uri bo sveta maša in po njej slavilni koncert. Mladi prosim vas za prijavo na sticna.net. Prijava je obvezna in sicer do 13.9.

 

MAŠA PRIHODNJO SOBOTO: Zaradi srečanja mladih v soboto bo sveta maša ob 17.30 uri. Ob 19. uri svete maše ne bo.

 

SOBOTNE VEČERNE SVETE MAŠE: Ob sobotah bodo večerne svete maše, kot nedeljske. Zato lahko veroučenci, ki zaradi obveznosti ne morejo k sveti maši ob nedeljah, pridejo ob sobotah večer, pa tudi vsi tiski, ki imate ob nedeljah dopoldan kakšne nujne obveznosti (služba).

 

VEROUČNO LETO: V tednu, ki je za nami smo pričeli z veroukom. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. V danih okoliščinah bomo pripravili vse potrebno, da bo verouk lahko potekal čim bolj nemoteno .

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Dela so takšna, da se vidi bolj malo, stroški pa niso tako majhni. Zato vas res lepo prosim za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč ter dar prejšnje prve nedelje v mesecu, ko ste darovali 1.463,00€.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.