TEDEN MOLITVE ZA NOVE DUHOVNE POKLICE: Vstopamo v teden molitve za nove duhovne poklice. Zato bo vsak dan pol ure pred sveto mašo izpostavljeno Najsvetejše in bomo molili v ta namen. Vsi vabljeni k skupni molitvi za nove duhovniške, redovniške in misijonske poklice.

 

MOLITVENO SREČANJE KLJUČARJEV IN ŽPS: V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Marti in Ivanu Truk na Belo.

 

ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE: V soboto bo v Petrovčah v Marijini cerkvi škofijski molitveni dan za duhovne poklice. Ob 9. uri bo molitvena ura, ob 10. uri pa sveta maša. Vabljeni v Petrovče.

 

PRAZNIK MARIJINEGA ROJSTVA – MALA MAŠA: V torke je praznik Marijinega rojstva – mala maša. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Lepo povabljeni.

 

SREČANJA ZA BIRMANCE IN DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO: Smo v času duhovne priprave na zakrament svete birme. Ker devetdnevnica pred sveto birmo ni mogoča v takšni obliki kot običajno, bo potekla v obliki občasnih srečanj in svetih maš. Tretje srečanje bo v petek, 11. septembra ob 19. uri bo v veroučnih prostorih, v nedeljo,13. septembra pa bo ob 10.15 sveta maša z birmanci, botri in starši. Povabljeni vsi, skupni pripravi na praznik svete birme.

 

PRVOOBHAJNCI IN STARŠI: Pripravljamo se na praznik prve svete spovedi in prvega svetega obhajila. Povabljeni k sveti maši ob nedeljah. Levpo vsi povabljeni k sodelovanju v pripravi za sveto obhajilo, ki bo v nedeljo 27. septembra ob 11.30 uri.

 

SOBOTNE VEČERNE SVETE MAŠE: Ob sobotah bodo večerne svete maše, kot nedeljske. Zato lahko večroučenci, ki zaradi obveznosti ne morejo k sveti maši ob nedeljah, pridejo ob sobotah večer, pa tudi vsi tiski, ki imate ob nedeljah dopoldan kakšne nujne obveznosti (služba).

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO: V tednu, ki je pred nami začenjamo veroučnega leta. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. V danih okoliščinah bomo pripravili vse potrebno, da bo verouk lahko čim bolj nemoteno stekel.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in bo letos vstopil v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku. Če ste vpis zamudili ga lahko opravite v času verouka. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. S potekom verouka so povezani tudi določeni stroški, ki jih župnija sama ne zmore pokriti, še zlasti sedaj ne, ko prenavljamo župnijsko cerkev. Da bi ta strošek lažje pokrivali imamo prispevek za verouk; ta prispevek bo znašal 15€ po otroku, plus stroški za veroučne knjige. Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Denar ne sme in ne more biti razlog, da kdo zaradi tega ne bi hodil k verouku. Prosimo za razumevanje in pomoč. Veroučenci tretjega razreda bodo imeli verouk v spodnji učilnici pri cerkvi.

 

1. razred

A in C Ponedeljek ob 15:15

B in C Torek ob 16:00

 

2. razred

A in C  Ponedeljek 16:00

B in C  Torek ob 15:15

 

3. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Torek 12:55

Petek 12:05

 

4. razred

Ponedeljek 12:55

Četrtek 12:55

Petek 12:05

 

5. razred

Ponedeljek 13:45

Torek 12:55

Petek  12:55

 

6. razred

Torek 13:45

Četrtek 13:45

Petek 7:15

 

7. razred

Četrtek 7:15

Četrtek 14:45

Petek 13:45

 

8. razred

Ponedeljek 13:45

Torek 7:15

Torek 14:45

 

9. razred

Ponedeljek 7:15

Ponedeljek 14:45

Torek 13:45       

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Dela so takšna, da se vidi bolj malo, stroški pa niso tako mali. Zato vas res lepo prosim za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev, kapelo in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.