BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU (23.8): Prihodnjo nedeljo bo sveta maša ob 10.30 pri sv. Roku z blagoslovom pšenice. Zato prihodnjo nedeljo v župnijski cerkvi ob 10.15 ne bo svete maše.

 

SREČANJA ZA BIRMANCE PRED SVETO BIRMO (28.8)

Pričenjamo s srečanji za birmance kot pripravo na zakrament svete birme. Ker devetdnevnica pred sveto birmo ni mogoča v takšni obliki kot običajno, bo potekla v obliki občasnih srečanj in svetih maš. Prvo srečanje bo v petek, 28. avgusta ob 19. uri v veroučnih prostorih, v nedeljo, 30. avgusta pa bo ob 10.15 sveta maša z birmanci, botri in starši. Povabljeni vsi, skupni pripravi na praznik svete birme, ki bo v soboto, 10. oktobra ob 10. uri. Prosim, da srečanja in svete maše vzamemo odgovorno in resno.

 

VABILO PRVOOBHAJNCEM IN STARŠEM

Prvoobhajance in njihove starše vabim k nedeljskim svetim mašam. Če želimo obhajati slovesnost prvega svetega obhajila, potem brez svete maše ne bo šlo. Kajti kako naj otroku približamo sveto obhajilo, če mu sveta maša ni dovolj poznana in nima njenega osebnega izkustva.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE (17. – 21.8): V tednu, ki je pred nami pričenjamo z drugim terminom oratorija od ponedeljka 17. avgusta do petka 21. avgusta. Vsak dan od 9. do 15. ure. Še so možne prijave.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE: V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev verniki iz Stranja in Belega.

 

NABIRKA ZA MIVO – KRIŠTOFOVA NEDELJA: Na Krištofovo nedeljo ste za prevozna sredstva misijonarjev darovali 1.044,10€. Bog povrni za vaše darove.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Dela so takšna, da se vidi bolj malo, stroški pa niso tako mali. Zato vas res lepo prosim za pomoč pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.