ZAPOVEDAN PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI: V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Povabljeni k prazničnemu bogoslužju ob 9. uri in ob 19. uri. Pri večerni sveti maši bo tudi procesija okoli cerkve z Najsvetejšim in dvema postajama.

 

OBHAJANJE ZAKRAMENTOV PRVEGA SVETEGA OBHAJILA IN SVETE BIRME

Slovesnost prvega svetega obhajila bo v nedeljo 27. septembra ob 10.15 uri. Slovesnost svete birme bo v soboto 10. oktobra ob 10. uri.

 

SREČANJE STARŠEV PRVOOBHAJANCEV: V petek vabljeni starši prvoobhajancev na srečanje, ki bo potekalo v župnijski cerkvi. Ob 19. uri je sveta maša po njej pa srečanje.

 

SEDMERA TRIGLAVKSA JEZERA: Načrtovan pohod na Sedmera triglavska jezera za dne 11. in 12. julij  organiziran s strani Župnijske Karitas Šmarje pri Jelšah letos odpade. Če bi kdo izrecno želel iti se lahko priključi skupini pohodnikov in se prijavi gospodu Ludviku Stopar na tel. 041 397 950.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Vgradili smo nove portale na stranskih vratih in čakamo na nova vrata. Na svoje mesto smo vrnili obnovljeno podobo Marija Vnebovzete, kip Joahima in Ane, sv. Ciril in Metod, srce Jezusovo in srce Marijino. Na vse vas, tako kot do sedaj, se tudi v prihodnje obračam s prošnjo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.