LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU

Danes bomo ob 10.30 uri obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Miklavžu. Zato danes svete maše ob 10.15 v župnijski cerkvi ne bo. Lepo vabljeni k sv. Miklavžu.

 

MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

V četrtek in petek sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike, duhovne poklice. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V četrtek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V petek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri. Ob 18.45 bodo pete litanije ob 19. uri slovesna sveta maša ob zaključku celodnevnega čaščenja. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

 

FARNI PRAZNIK PRI SV. PETRU NA KRISTAN VRHU

V nedeljo bomo obhajali farni praznik pri sv. Petru na Kristan Vrhu. Ob 9. uri slovesna sveta maša s procesijo. Povabljeni.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od ponedeljka 6. julija do petka 10. julija bomo imeli počitniški oratorij za otroke (prvi termin) in v času od ponedeljka 17. avgusta do petka 21. avgusta (drugi termin). Zaradi okoliščin bo število udeležencev omejeno na 50 otrok. Prijavnice so na razpolago na župnijski spletni strani in v cerkvi.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Dela so takšna, da se vidi bolj malo, stroški pa niso tako mali. Zato vas res lepo prosim za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj

prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.