BINKOŠTI: Danes so binkošti, zapovedan praznik. Z njimi zaključujemo letošnji velikonočni čas.

 

BLAGOSLOV OBNOVLJENEGA KRIŽA IN KAPELE: Družina Pilko, Bračko je na križišču poti v Orehek in sv. Miklavžu obnovila križ (od tega križa začenjamo prošnjo procesijo na god sv. Marka). Pri svojem domu v Zastranju pa so obnovili Marijino kapelo. Zato lepo povabljeni danes ob 16. uri k blagoslovu križa, nato blagoslovu kapele ter zaključku letošnjih šmarnic.

 

VEROUK IN OBHAJANJE ZAKRAMENTOV PRVEGA SVETEGA OBHAJILA IN SVETA BIRMA: Verouka v letošnjem veroučnem letu več ne bo. Obhajanje zakramentov prvega svetega obhajila bo v nedeljo, 27. septembra, svete birme pa v soboto 10. oktobra. Vse pa vabim k obisku svete maše.

 

PRVI ČETRTEK: Četrtek je prvi v mesecu. Povabljeni k molitvi za duhovne poklice in sveti maši.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri.

 

PRVA SOBOTA: Sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši bo tiha molitev pred Najsvetejšim do 22. uri.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Vgradili smo nove portale na stranskih vratih in čakamo na nova vrata. V tem tednu se je na svoj tron vrnila Marija Vnebovzeta, kipi sv. Joahima in Ane, sv. Ciril in Metod, sv. Frančika, sv. Antona, srce Jezusovo in srce Marijino.  Se priporočamo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

KOŠNJA TRAVNIK K SV. ROKU: Hvala vsem, ki ste včeraj pomagali pri košnji in grabljenju travnika k sv. Roku.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja, ki ste v mese