ŠMARNICE – MARIJANSKA POBOŽNOST

Smo v zadnjem tednu šmarnične pobožnosti. Šmarnice za odrasle so redno pri sveti maši med tednom. Šmarnice za otroke pa so vsak dan predvajane po spletu facebook Obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah. Lepo povabljeno k spremljanju in sodelovanju.

 

OBHAJANJE SVETIH MAŠ IN DRUGIH BOGOSLUŽNIH OPRAVIL

Nekaj priporočil za lažje obhajanje bogoslužja.

  • udeležba se svetuje zdravim
  • obvezna je zaščitna maska
  • obvezno razkuževanje rok
  • obvezna socialna razdalja
  • razdalja ne veže družine in skupna gospodinjstva
  • zakrament svete spovedi je možno obhajati v stari učilnici pri cerkvi.
  • podeljevanje zakramenta svetega krsta je dovoljeno
  • podeljevanje zakramenta svetega zakona je dovoljeno
  • podeljevanje bolniškega maziljenja je dovoljeno ob zaščiti.
  • cerkveni pogrebi in pogrebne maše, ki so lahko v cerkvi ali v avli vežice, so dovoljeni ob navzočnosti več ljudi.

 

ŠMARNICE PRI DOLENČEVI KAPELI V DRAGOMILEM: Danes popoldne ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Dolenčevi kapeli v Dragomilo.

 

BINKOŠTI: Prihodnjo nedeljo so binkošti, zapovedan praznik. Z njimi zaključujemo letošnji velikonočni čas. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

BLAGOSLOV OBNOVLJENEGA KRIŽA IN KAPELE: Družina Pilko, Bračko je na križišču poti v Orehek in sv. Miklavžu obnovila križ (od tega križa začenjamo prošnjo procesijo na god sv. Marka). Pri svojem domu v Zastranju pa so obnovili Marijino kapelo. Zato lepo povabljeni prihodnjo nedeljo ob 16. uri k blagolsovu križa, nato blagoslovu kapele ter zaključku letošnjih šmarnic.

 

VEROUK IN OBHAJANJE ZAKRAMENTOV PRVEGA SVETEGA OBHAJILA IN SVETE BIRMA: Verouka v letošnjem veroučnem letu verjetno večne bo. Obhajanje zakramentov prvega svetega obhajila in svete birme je prestavljeno na jesenski čas.

 

ZVON SV. ROKA NAS VABI K MOLITVI V BOJU ZOPER KORONAVIRUS: Zvon sv. Roka nas vsak večer ob 20. uri, vabi k molitvi v boju zoper koronavirus.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Nadaljujemo z obnovitvenimi deli v župnijski cerkvi. Začeli smo z vgradnjo novih portalov na stranskih vhodih in vrat, ter klopi, obnovljena je tudi večina kipov, ki še manjkajo in bodo počasi nameščeni na svoja mesta. Na vse vas se obračam s prošnjo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

VHOD V CERKEV: Do nadaljnega bo možno v cerkev vstopiti skozi glavni vhod in vhod pod zvonikom, stranska vhoda v cerkev sta zaprta.

 

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU: Prihodnjo soboto ob 5. uri zjutraj lepo naprošeni za pomoč pri košnji in grabljenju travnika med kapelicami k sv. Roku. Res lepo naprošeni za pomoč.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.