Mašni nameni so oznanjeni za vse tri župnije skupaj. Sveto mašo lahko vsak dan spremljate na facebook strani (Obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah) iz župnijske cerkve v Šmarju. Ob nedeljah je ob 9. uri in med tednom je ob 8. uri, na TV Slovenija 2 vsako nedeljo ob 10. uri.

 

ŠMARNICE – MARIJANSKA POBOŽNOST: Z mescem majem vstopamo v šmarnično pobožnost, ki bo v teh spremenjenih okoliščinah potekala preko spleta. Šmarnice za odrasle bodo pri sveti maši zjutraj ob 8. uri in bodo govorile o svetem Janezu Henriku Newmanu. Šmarnice za otroke pa bodo predstavile Božjo Mater Marijo, njena različna imena, ki bodo vsak dan predvajane po spletu (facebook stran: Obnova župnijske cerkve Šmarje pri Jelšah). Lepo povabljeno k spremljanju in sodelovanju.

 

VEROUK IN OBHAJANJE ZAKRAMENTOV PRVEGA SVETEGA OBHAJILA IN SVTE BIRMA: Kakor kaže verouk v tem veroučnem letu ne bo mogoč, zaradi nam veh znanih razlogov.  Verjetno se bo po prvomajskih praznik začelo kaj rahljati, ampak ne v tolikšni meri, da bi lahko varno zagotavljali veroučni proces in s tem tudi pripravo na sveto obhajilo in sveto birmo. Precej stvari je še odprtih in neznanih, več bo znanega po 4. maju. Kar pa v veliki meri že lahko rečem je, da bosta slovesnosti prvega svetega obhajila in svete birme prestavljeni na jesen (september ali oktober). Bolj podrobno in natančno bo v prihodnjih oznanilih.

 

NAŠI RAJNI: V preteklem tednu smo se poslovili od Alojza Kristana iz Cerovca in Marije Jager iz Belega. Spomnimo se rajnih v molitvi.

 

ZVON SV. ROKA NAS VABI K MOLITVI V BOJU ZOPER KORONAVIRUS

Zvon sv. Roka nas vsak večer ob 20. uri, vabi k molitvi v boju zoper koronavirus.

Molimo. Vsemogočni večni Bog! V svoji previdnosti si nam svetega Roka dal za mogočnega priprošnjika v hudih nalezljivih boleznih, svojim vernim pa si v težkih trenutkih zgodovine na njegovo priprošnjo vedno delil tolažbo, pomoč in zdravje. Pomagaj nam tudi zdaj, ko je zaradi epidemije nove gripe ogroženo zdravje in življenje številnih ljudi doma in po svetu. Varuj nas in reši strahu pred okužbo. Daj dovolj moči zdravstvenim delavcem in vsem, ki skrbijo za bolnike. Navdihuj nas, da bomo tudi mi sledili zgledu svetega Roka in po svojih močeh pomagali vsem, ki potrebujejo našo pomoč in bližino.  Naj zdravi na duši in telesu nenehno slavimo tvojo dobroto. Po Kristusu, našem Gospodu.  Amen.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Obnova župnijske cerkve je v teku. Trenutno miruje. Montaža orgel je gotova in tudi oglaševanje je v glavnem končano tako, da že lahko igramo na njih prvi svetih mašah. Na vse vas, tako kot do sedaj,  se tudi v prihodnje obračam s prošnjo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

VERSKI TISK – DOSTOP: V cerkvi sta na voljo Družina in