OBLETNICA SMRTI DUHOVNIKA TONETA KOLARJA: Jutri, v ponedeljek, povabljeni k sveti maši ob 18. uri, pri kateri se bomo še posebej spominjali našega rojaka duhovnika Toneta Kolarja. Z nami bodo pri sveti maši tudi župljani iz Pišec, ker je bil Tone nazadnje župnik.

 

POSTNI ČAS: Z pepelnično sredo pričenjamo letošnji postni čas. Postni čas nas vabi, da odrinemo v svoji veri in duhovnosti bolj na globoko. Morda nekaj predlogov za letošnji postni čas: branje Svetega pisma ali kakšne druge literature z versko vsebino, odločitev za osebno, skupno ali družinsko molitev, odločitev za kakšno posebno dobro delo, odpoved kakšni razvadi ali slabi navadi, iti k sveti maši tudi med tednom, obisk Križevega pota, priprava na življenjsko spoved, sodelovanje in pomoč pri župnijski Karitas, obisk bolnih in ostarelih, sprava z osebo s katero smo morda v sporu, miloščina – dar za obnovo župnijske cerkve, župnijsko Karitas ali za kakšen drug dober namen. Vse to nas mora voditi k osebni veri v Jezusa Kristusa našega Odrešenika, s pomočjo katerega postajamo boljši ljudje.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Erih Drofenik iz Šmarja. Pogrebna sveta maša v avli vežice in pogreb bo, danes, v nedeljo ob 15. uri. Umrla je Stanislava Verk iz Šmarja. Pogreb in pogrebna sveta maša bo v četrek ob 16. uri. Spomnimo se rajnih v molitvi.

 

PEPELNICA: V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. S tem dnem začenjamo letošnji postni čas. Lepo povabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri. Med sveto mašo bo tudi obred pepeljenja, kot zunanje znamenje spokornosti.

 

VEČER S SVETIM PISMOM: V sredo ob 19.30 vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek, pol ure pred večerno sveto mašo, vabljeni k molitvi križevega pota.

 

KRIŽEV POT K SV. ROKU: Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, vabljeni k molitvi križevega pota med kapelami k sv. Roku.

 

NAGOVORI PRI SVETIH MAŠAH POSTNIH NEDELJ: V letošnjem postnem času, bodo nedeljski nagovori govorili o sveti maši – evharistiji. Vprašanje: Zakaj hodim k sveti maši?« si je postavil že vsak kristjan. Pridi, prisluhni in boš morda potlej bolj razumel, kaj sveta maša je in zakaj k sveti maši.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE: Letos bo počitniški oratorij za otroke potekal od ponedeljka 6. julija do petka 10. julija. Otroci že sedaj lepo povabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Obnova župnijske cerkve je v teku. Trenutno se izvaja montaža orgel, zato vas prosimo, da v cerkvi malo pazimo, ker se izvajajo dela na koru. Na vse vas, tako kot do sedaj,  se tudi v prihodnje obračam s prošnjo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.