ZAHVALA OB DOBORDELNEM KONCERTU NAŠE ŽUPNIJSKE KARITAS

Preteklo nedeljo smo imeli dobrodelni koncert ob peti obletnici naše župnijske Karitas. Hvala in Bog povrni vsem, ki ste sodelovali pri dobrodelnosti. Hvala glasbenikom, ki so svoje glasbene darove in talente velikodušno dali na razpolago v dober namen. Sodelovali so Lumen, Pušeljc, Okajeni muzikanti, ansambel Smeh, vokalna skupina Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, župnijski pevski zbor Šmarje pri Jelšah, Obrtniški pevski zbor Šmarje pri Jelšah, Anja Ravnikar Zabukovšek in Petra Bračko, Kaja Bicskey, Ajda Kokot, Simona Moškotevc Guzej in Urška Hrovat Šket, Ana Ferme, ansambel Stanka Fajsa, Grand kvintet, ansambel Lunca. Hvala Kulturnemu domu Šmarje pri Jelah za njihovo pomoč in odprtost, Borutu Bevcu za ozvočitev, SAZAS-u za razumevanje, da je bil koncert dobrodelne narave, ter vsem sodelavkam in sodelavcem župnijske Karitas za njihov trud in požrtvovalnost. Hvala vsem vam za obisk in dobroto.

 

  1. februar sv. Valentin: Cerkev se spominja dveh svetnikov s tem imenom. Oba sta rimska mučenca. Bila sta mučena leta 268 v času vladanja cesarja Klavdija Gotskega (268-270). Obema so odsekali glavo. Najprej rimskemu duhovniku leta 269. Drugemu Valentinu, ki je bil škof v Terniju, pa pet let kasneje.

Nič torej ne povezuje teh dveh svetnikov z dnevom zaljubljenih, kakor se ta dan praznuje. Poznavalci pravijo, da ta običaj izvira najverjetneje iz srednjega veka iz anglosaksonskih krajev. Nastal naj bi zaradi tega, ker se okoli 13. ali 14. začnejo kazati prva znamenja pomladi, ptice se začnejo pariti in delati svoja gnezda.

 

DOBRODELNI KONCERT ŽUPNIJSKE KARITAS ŠENTVID

Župnijska Karitas Šentvid, vabi danes, v nedeljo, ob 15. uri, na dobrodelni koncert z naslovom: Z roko v roki, ki bo v Gasilsko-kulturnem domu v Šentvidu. Lepo povabljeni.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V sredo, ob 19. 30 vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

V sredo, vabljeni ministranti ob 17. uri, na ministrantsko srečanje.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Obnova župnijske cerkve je v teku. Trenutno se izvaja montaža orgel, zato vas prosimo, da v cerkvi malo pazimo, ker se izvajajo dela na koru. Na vse vas, tako kot do sedaj,  se tudi v prihodnje obračam s prošnjo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.