NEDELJA SVETEGA PISMA: Današnja nedelja je nedelja svetega pisma, ki je vedno blizu spomina spreobrnjenja apostola Pavla in sklepa molitvenega tedna za edinost kristjanov, kar smo praznovali včeraj. Apostol Pavel je rasel ob Svetem pismu in ga s svojimi pismi soustvarjal. In – ker imamo vsi kristjani isto Sveto pismo, tudi ista Pavlova pisma, nas to že povezuje med seboj, je prispevek k ekumenizmu, k delu za edinost kristjanov. Tudi novi slovenski prevod Svetega pisma je ekumenski, isti za vse krščanske Cerkve. Zato se Bogu zahvaljujemo za Sveto pismo.

Nedelja Svetega pisma naj bo zahvala za Gospodov dar, da nam “razlaga pismo”, prav kakor je praznik Svetega Rešnjega telesa zahvala za dar, da nam “lomi kruh”. Misel iz nove evharistične molitve pri mašah za različne potrebe nas postavi pred Emavs, pred učenca, ki sta prepoznala Jezusa – po lomljenju kruha pred učenca, ki sta se vprašala tudi v našem imenu: Ali ni najino srce gorelo v nama, ko nama je po poti govoril in odpiral Pisma? Naj tudi nedelja Svetega pisma pomaga: da ne bi ostajali brezbrižni, da bi tudi naše srce zagorelo, da bi prepoznavali Jezusa in globoko zajeli iz odprtih zakladov Svetega pisma!

 

JEZUSOVO DAROVANJE – SVEČNICA: Prihodnjo nedeljo je praznik Jezusovega darovanja v templju – svečnica. Pri vseh svetih mašah bo blagoslov sveč. Dar za svečo je 1€.

 

ORATORIJSKI DAN IN NEDELJSKA SVETA MAŠA ZA PRVOOBHAJANCE IN DRUŽINE: V soboto povabljeni prvoobhajanci na oratorijski dan v veroučne prostore pri župnišču, od 9. do 12. ure. V nedeljo pa bodo sodelovali pri sveti maši ob 10.15 uri. Lepo vabljeni k sveti maši.

 

VEČER S SVETIM PISMOM: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na večer s Svetim pismom.

 

DOBRODELNI KONCERT ŽUPNIJSKE KARITAS: Naša župnijska Karitas v tem letu praznuje 5 let svojega delovanja. Število let ni veliko, je pa neko obdobje, ki že kaže sledi v njenem delovanju, predvsem v pomoči sočloveku. Za to bomo ob tej priložnosti pripravili dobrodelni koncert z naslovom: »Dobro iz vsakega srca.« V vsakem človeškem srcu je moč najti nekaj dobrega, še posebej pa v srcu vas, ki živite tukaj med nami. Dobrodelni koncert bo prihodnjo nedeljo ob 16. uri v dvorani Kulturnega doma v Šmarju. Vstopnine ni. Veseli pa bomo vsakega prostovoljnega daru, ki ga bomo namenili za pomoč ljudem v stiski. Lepo povabljeni.

 

VERSKI TISK: Vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk.

 

MINISTRATNTSKO SREČANJE: V četrtek ob 17. uri vabljeni ministrantni na ministrantsko srečanje. Sodelovali bomo potem pri sveti maši ob 18. uri.

 

PRVA SOBOTA: Sobota je prva v mesecu, po večerni sveti maši vabljeni k češečnju Najsvetejšega do 21. ure.

 

PRVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo cerkve. Bog vam povrni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Obnova župnijske cerkve je v teku. Pred nami je montaža orgel, zato vas prosimo, da v cerkvi malo pazimo, ker se bodo izvajala dela na koru. Na vse vas, tako kot do sedaj,  se tudi v prihodnje obračam s prošnjo za pomoč, pri zbiranju finančnih sredstev. Svoj prostovoljni dar lahko darujete tudi na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala vsem za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.

Vernikom iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin, ki ste v mesecu januarju skrbeli za vse to se lepo zahvaljujemo.